Varškė skatina sveikus kaulus ir raumenis, gerina smegenų veiklą, palaiko žarnyno sveikatą su probiotikais ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.
Tai nėra išsamus nuostabių fermentuoto pieno produkto savybių sąrašas, kuris rodo, kad turėtumėte jį valgyti dažniau.
Varškė yra puikus baltymų šaltinis, jame yra vitamino B12 ir kalcio, kuris būtinas kaulų sveikatai.
Varškė yra universalus produktas, kurį galima valgyti ir saldų, ir sūrų, iš jo galima pagaminti daugybę nuostabių patiekalų.
Šį fermentuotą pieno produktą galima nesunkiai pasigaminti namuose ir įtraukti į kasdienę mitybą, atsižvelgiant į daugybę jo sveikatai naudingų savybių. Apie tai pranešė laikraštis „Times of India“.
Varškė gaminama iš rauginto pieno, kuris filtruojamas muslino audiniu arba sūrmaišiu ir spaudžiamas.
Atsižvelgiant į tai, kad jame mažai angliavandenių, yra vidutinis baltymų ir sveikųjų riebalų kiekis, šis rauginto pieno produktas laikomas geru pasirinkimu tiems, kurie laikosi ketogeninės dietos.
Kai kurie tyrimai parodė, kad varškė taip pat padeda mažinti svorį. Nepaisant to, kad šiais laikais gana populiarus graikiškas jogurtas, varškė taip pat išliko patraukli.
Kitaip nei kitų rūšių kietasis sūris, jis yra minkštas ir šviežias, nebrandintas, turi kreminį skonį ir gali būti valgomas net šviežias kartu su šviežiais vaisiais, džiovintais vaisiais ir net šokoladu.
Kuo dar varškė naudinga jūsų sveikatai?
Kaulų sveikatai
Varškė yra ne tik sotūs pusryčiai, kuriuose gausu baltymų, bet ir puikus kalcio, kuris gali būti labai naudingas kaulų sveikatai, šaltinis.
Varškė, kaip ir kiti pieno produktai, padeda gerinti kaulų tvirtumą.
Jos riebumas gali skirtis priklausomai nuo pieno, iš kurio ji pagaminta.
Jungtinių Amerikos Valstijų žemės ūkio departamento (USDA) duomenimis, puodelis neriebaus varškės sūrio gali patenkinti 48 % per dieną suvartojamų baltymų ir 23 % kalcio normos.
Varškėje taip pat yra fosforo, kuris padeda išlaikyti stiprius kaulus ir dantis.
Raumenų sveikata
Varškė yra geras aukštos kokybės baltymų šaltinis, kuris gali padėti palaikyti sveikus kaulus ir raumenis.
Kazeino baltymai, kurie suteikia sūriui unikalią tekstūrą, turi daugybę nepakeičiamųjų aminorūgščių, kurios mažina raumenų irimą ir skatina jų augimą.
Smegenų sveikata
Reguliarus varškės vartojimas gali pagerinti smegenų sveikatą ir koncentraciją, nes varškėje taip pat yra daug vitamino B12, kuris gali prisidėti prie sveikos smegenų veiklos.
Rekomenduojama ją įtraukti į pusryčius, kad visą dieną geriau susikauptumėte ir turėtumėte daugiau energijos.
Žarnyno sveikata
Sūryje yra probiotikų - naudingųjų bakterijų, kurios gali pagerinti žarnyno mikrobiomą.
Storojoje žarnoje gyvena trilijonai mikroorganizmų, kurie yra svarbūs mūsų virškinimui, smegenų sveikatai ir imunitetui.
Apsaugo nuo cukraus kiekio kraujyje šuolių
Varškė gali būti puikus pusryčių patiekalas diabetikams, nes jame esantis didelis baltymų kiekis padeda išvengti cukraus kiekio kraujyje šuolių.
Įrodyta, kad varškė mažina gliukozės kiekį kraujyje po valgio.
Tai reiškia, kad įtraukdami varškę į savo racioną galite suteikti kūnui ir protui daug maistingųjų medžiagų ir išvengti alkio priepuolių po valgio.
Reguliarus varškės vartojimas gali pagerinti smegenų, kaulų ir širdies sveikatą.
Rašyti komentarą