Kokią alaus dozę galima laikyti saugia sveikatai: ekspertų paaiškinimai

(13)

Kokią alaus dozę galima laikyti saugia sveikatai: ekspertų paaiškinimai.

Kokią alaus dozę galima laikyti saugia sveikatai: ekspertų paaiškinimai

Remiantis statistiniais duomenimis, daugiau nei 30 % mūsų planetos gyventojų kasdien išgeria po bokalą alaus. Apie šį gėrimą sklando daugybė mitų.

Pasak legendos, alaus receptas buvo išrastas atsitiktinai. Dėl valstiečio, palikusio puodą su miežiais lietuje, užmaršumo atsirado pirmasis salyklas - žaliava šiam gėrimui gaminti.

Papasakosime, kokia yra alaus nauda, kiek šio gėrimo per dieną galima suvartoti vyrams ir moterims.

Ar tikrai alus neigiamai veikia figūrą:

Daugelis alų mėgstančių žmonių turi antsvorio, todėl manoma, kad geriant šį gėrimą priaugama papildomų kilogramų.

Tačiau tai nėra visiška tiesa. 100 g alaus yra tik 45 kcal, šiek tiek daugiau jo yra liesame kefyre - 50 kcal 100 g.

O kefyras laikomas dietiniu gėrimu. Todėl alus taip pat gali būti laikomas dietiniu gėrimu.

O papildomų kilogramų atsiradimo putojančio gėrimo mėgėjams priežastys gali būti tokios:

  • įvairių sūrių užkandžių vartojimas kartu su alumi - džiūvėsėlių, riešutų, traškučių, keptų užkandžių;
  • prasta mityba ir nejudrus gyvenimo būdas;
  • rekomenduojamų alaus dozių viršijimas;
  • sveikatos problemos;
  • miego trūkumas.

Viename litre alaus yra tiek pat kalorijų, kiek šimte gramų riešutų.

Kai žmogus geria maistą su alumi ir priauga papildomų kilogramų, to priežastis - didelis produktų kaloringumas.

Jei teisingai nustatysite alaus dozę, šio gėrimo mėgėjams antsvoris negresia.

Tačiau verta atsižvelgti į tai, kad alus gerina apetitą, nes slopina leptino - hormono, atsakingo už sotumo jausmą, - sekreciją.

 Todėl žmogus, kuris su maistu gers alaus, suvalgys daug daugiau, nes nejaus sotumo jausmo.

Alaus sudėtis ir maistinė vertė: kokia gėrimo nauda organizmui

Jei alus yra natūralus, pagamintas miežių salyklo pagrindu, jis turės tik 4 sudedamąsias dalis.

Tai vanduo, salyklo pagrindas, mielės ir apyniai. Alaus sudėtis priklauso nuo žaliavos, iš kurios gaminamas gėrimas. Alus gali būti ruginis ir kvietinis.

Gėrimo naudą lemia mikroelementai, kurie į gėrimą patenka iš miežių, kuriuose yra augalinių baltymų, riebalų ir angliavandenių.

Be to, miežių grūdai yra galingas augalinių skaidulų šaltinis, padedantis nustatyti normalią žarnyno veiklą. Į gėrimą patenka ir kitų naudingų medžiagų:

Viename litre alaus yra tiek pat kalorijų, kiek šimte gramų riešutų.

Kai žmogus geria maistą su alumi ir priauga papildomų kilogramų, to priežastis - didelis produktų kaloringumas.

Jei teisingai nustatysite alaus dozę, šio gėrimo mėgėjams antsvoris negresia.

Tačiau verta atsižvelgti į tai, kad alus gerina apetitą, nes slopina leptino - hormono, atsakingo už sotumo jausmą, - sekreciją.

Todėl žmogus, kuris su maistu gers alaus, suvalgys daug daugiau, nes nejaus sotumo jausmo.

Aminorūgštys dalyvauja vitaminų ir baltymų sintezėje, teigiamai veikia nervų sistemą ir stiprina imunitetą.

Vitaminai ir mineralai yra svarbiausi sveikatai, todėl alų galima laikyti sveiku produktu žmogaus organizmui.

Kiek galima gerti alaus nepakenkiant sveikatai

Ekspertų rekomendacijos:

Vyrams leidžiama išgerti 700 g alaus, o moterims - 350.

Tačiau verta atsižvelgti į žmogaus amžių ir sveikatą.

Kitos mokslininkų rekomendacijos:

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba saugia norma vyrams laiko 800 g 5 % alaus, o moterims - 600 g.

Ši dozė laikoma saugia, jei žmogus neturi jokių sveikatos kontraindikacijų.

Savaitės ribos:

Per savaitę vyrai gali išgerti iki keturių litrų alaus, o moterys turėtų apsiriboti dviem litrais šio gėrimo.

Šią normą būtina paskirstyti visai savaitei, neviršijant leistinos paros normos.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder