Kokia mėsa beveik neturi cholesterolio: ji laikoma naudingiausia

Mūsų organizmui reikia cholesterolio, nes jis dalyvauja kuriant ląsteles.

Didelis cholesterolio kiekis kraujyje sukelia riziką susirgti įvairiomis širdies ir kraujagyslių ligomis, įskaitant širdies ligas, aterosklerozę, kraujo krešulių susidarymą, infarktą ir insultą.

Gydytojų teigimu, pagrindinės padidėjusio cholesterolio kiekio kraujyje priežastys yra sotieji riebalai ir transriebalai.

Todėl problemą padės išspręsti perėjimas prie maisto produktų, kuriuose yra mažai sočiųjų riebalų.

Lady resource rašo, kad yra keletas mėsos rūšių, kuriose yra mažai cholesterolio.

Kokioje mėsoje yra mažiausiai riebalų ir cholesterolio

Vištienos krūtinėlėje yra nedaug riebalų ir cholesterolio. Pusė krūtinėlės turi tik 73 mg cholesterolio ir mažiau nei 1 g sočiųjų riebalų.

Kiaulienos nugarinė. Tik 62 mg cholesterolio ir 1 g sočiųjų riebalų 85 gramuose mėsos.

Malta kalakutiena. Tik 79 mg cholesterolio ir 2 g sočiųjų riebalų 100 gramų produkto.

Jautienos kepsnį galima drąsiai vartoti, jei turite padidėjusį cholesterolio kiekį.

85 g produkto yra 65 mg cholesterolio ir apie 2 g sočiųjų riebalų.

Malta jautiena. 100 g liesos maltos jautienos yra 70 mg cholesterolio ir 2,5 g sočiųjų riebalų.

Parduotuvėse galite nusipirkti liesos jautienos, kurios vienoje porcijoje yra 73 mg cholesterolio ir apie 4,5 g sočiųjų riebalų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder