Lauro lapai

Kokie yra lauro lapo pavojai: atvejai, kai turėtumėte atsisakyti populiarių prieskonių

Lauro lapas yra vienas populiariausių prieskonių. Jo dedama į įvairius patiekalus, nes toks kvapnus prieskonis gali pagerinti maisto skonį ir suteikti jam ypatingumo. Be to, tokie lapai naudojami ne tik gaminant maistą, bet ir liaudies medicinoje bei kosmetologijoje.

Apie tokio prieskonio naudą žino dauguma mūsų. Tačiau nedaugelis žino apie lauro lapų žalą.

Lauro lapai taip pat figūruoja daugelyje liaudies tikėjimų, jie naudojami ritualuose, siekiant išvalyti namus nuo negatyvo ir pritraukti laimę, sėkmę bei pinigus.

Taigi lauro lapai yra neabejotinai populiarūs.

Jie mėgstami dėl savo unikalių savybių, kurios padeda patiekalams suteikti ypatingą skonį, taip pat daug naudos žmogaus organizmui, nes šie lapai yra naudingų mikro- ir makroelementų bei vitaminų šaltinis.

Tačiau nedaugelis žino, kad šis prieskonis gali pakenkti sveikatai.

Ne visi žino lauro lapų naudą ir žalą sveikatai, nors šią informaciją verta žinoti.

Apie lauro lapų naudą galima kalbėti ilgai - jie gerina medžiagų apykaitą organizme, stiprina kraujagysles, apsaugo nuo kraujo užkrėtimo, padeda pašalinti edemas, šalina toksinus, padeda normalizuoti kraujospūdį, veikia odos grožį, gerina imunitetą ir pan.

Tačiau supraskime lauro lapų keliamus pavojus.

Jo vartojimas iš tikrųjų turi nemažai kontraindikacijų.

Lauro lapas gali būti netinkamas nėščioms moterims.

Taip pat nerekomenduojama jo dėti į maistą ar vartoti jo nuovirų sergant vidurių užkietėjimu, gastritu ar skrandžio opalige ir inkstų nepakankamumu.

Su šiuo prieskoniu taip pat neverta turėti reikalų, jei sergate kepenų ligomis, sunkiomis širdies ir kraujagyslių ligomis arba alerginėmis reakcijomis.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder