Kuris gerai žinomas vitaminas sukelia trombozę: ką apie tai žino nedaugelis žmonių

(26)

Žmonėms, kurių kraujas tirštas, gresia didžiausia rizika, jie neturėtų valgyti tam tikrų maisto produktų.

Tai vitaminas K, kuris yra labai naudingas mūsų organizmui, ypač tinkamam širdies ir kraujagyslių funkcionavimui.

Jis atsakingas už kraujo krešėjimą, todėl padeda sustabdyti kraujavimą.

Tačiau dėl jo pertekliaus gali susidaryti kraujo krešulių. Todėl rizikos grupės žmonės neturėtų vartoti vitamino K ir turėtų riboti tam tikrų rūšių produktų vartojimą.

Kokiuose maisto produktuose yra daugiausia vitamino K

Vitaminas K organizme susidaro veikiant teigiamai žarnyno mikroflorai.

Jis taip pat patenka į organizmą kartu su maistu. Daugiausia šio vitamino yra kopūstuose, kepenyse, kiaušiniuose, kiaulienoje, rūgštynėse, moliūguose ir petražolėse.

Jo taip pat yra pomidoruose, bulvėse, morkose, burokėliuose, žuvyje, avokaduose, pieno produktuose ir krapuose.

Vitaminas K labai naudingas kraujagyslėms, regėjimo aštrumui ir kraujo krešėjimui. Tačiau jo perteklius pavojingas žmonėms, linkusiems į trombozę.

Todėl šių produktų geriau vartoti tik tiems, kurių kraujas tirštas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder