Labiausiai neįvertinamas pieno produktas, kurį reikėtų valgyti kuo dažniau

Sūrio pavadinimas kilęs iš žodžio, kuris išvertus reiškia „iš naujo virti“, nes toks yra gamybos procesas. 

Šio sūrio išrūgos kaitinamos, įpilama acto arba citrinos sulčių, kad baltymai sutirštėtų, ir tada krešuliai atskiriami nuo skysčio per ploną audinį.

Gautas sūris yra baltos spalvos, minkštas, šiek tiek grūdėtas ir saldaus skonio.

Kokia yra rikotos sūrio nauda sveikatai?

Rikotos sūryje yra daug baltymų, kalcio, vitaminų A ir D, kalio ir kitų sveikatai naudingų medžiagų.

Jame yra mažiau riebalų ir natrio nei kitų rūšių sūryje, todėl tai puikus produktas norintiems numesti svorio ir sekti suvartojamų kalorijų kiekį.

Kadangi rikota yra šviežias sūris, gaminamas iš išrūgų, jis daug lengviau virškinamas nei kiti sūriai.

Rikotoje yra nemažai fosforo, todėl gydytojai rekomenduoja šį sūrį valgyti vaikams ir moterims, kurioms prasideda menopauzė, kad sustiprėtų kaulų audinys.

Šiame pieno produkte taip pat yra vitamino B12. Šis vitaminas retai aptinkamas maisto produktuose ir yra būtinas tinkamam širdies ir kraujagyslių sistemos funkcionavimui bei smegenų sveikatai.

Dėl sudėtyje esančių B grupės vitaminų sūris taip pat padeda palaikyti emocinę pusiausvyrą.

Kas gaminama iš rikotos sūrio

Rikotos sūris gali suteikti patiekalui kreminę tekstūrą ir švelnų skonį, todėl iš jo gaminami ir saldūs, ir pikantiški patiekalai.

Sūrio dedama į makaronus, lazaniją ir raviolius.

Ricotta sūris naudojamas desertams, pavyzdžiui, sūrio pyragui ir tiramisu, gaminti. Sūris gali būti naudojamas kaip blynų ir prancūziškų skrebučių įdaras.

Ricotta naudojamas padažams ir užtepėlėms gaminti, taip pat dedamas į salotas ir net kokteilius.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder