Labiausiai nuvertintas pieno produktas, kurį turėtumėte valgyti kuo dažniau

(1)

Šis minkštas sūris gaminamas iš avių, ožkų, karvių ir net buivolų pieno. Išskirtinis šio produkto bruožas yra tas, kad jis gaminamas iš išrūgų, kurios lieka gaminant kitus sūrius.

Šis rikota yra itališkas šviežias sūris, gaminamas jau šimtmečius. Sūrio pavadinimas kilęs iš žodžio, kuris išvertus reiškia „pervirti“, nes būtent tokia technologija naudojama jį gaminant. 

Kokia yra rikotos sūrio nauda sveikatai

Rikotos sūryje gausu baltymų, kalcio, vitaminų A ir D, kalio ir kitų sveikatai naudingų medžiagų. Jame yra mažiau riebalų ir natrio nei kitų rūšių sūryje, todėl tai bus puikus produktas norintiems numesti svorio ir stebėti suvartojamas kalorijas.

Kadangi rikota yra šviežias sūris, gaminamas iš išrūgų, jis daug lengviau virškinamas nei kiti sūriai.

Rikotoje yra nemažai fosforo, todėl gydytojai rekomenduoja šį sūrį vartoti vaikams ir moterims menopauzės laikotarpiu, kad sustiprėtų kaulinis audinys. 

Be to, šiame pieno produkte yra vitamino B12. Šis vitaminas retai aptinkamas maisto produktuose ir yra labai svarbus tinkamai širdies ir kraujagyslių funkcijai bei smegenų sveikatai. Sūris dėl jame esančių B grupės vitaminų padeda išlaikyti emocinę pusiausvyrą.

Ką gaminti su rikotos sūriu

Rikotos sūris patiekalams gali suteikti kreminę tekstūrą ir švelnų skonį, todėl jis naudojamas tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams gaminti. Sūrio dedama į makaronus, lazaniją ir raviolius. Iš rikotos sūrio gaminami desertai, įskaitant sūrio pyragą ir tiramisu. Jį galima naudoti kaip blynų ir prancūziškų skrebučių įdarą. Rikota naudojama padažams ir užtepėlėms, taip pat salotoms ir net kokteiliams gaminti.

Šaltinis: tsn.ua

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder