Maisto produktai, kurių nerekomenduojama valgyti, kai turite aukštą cholesterolio kiekį

Esant padidėjusiam cholesterolio kiekiui, svarbu kuo mažiau vartoti tam tikrų maisto produktų, kad išvengtumėte komplikacijų ir nepadidintumėte problemos.

Prieš porą dešimtmečių buvo manoma, kad cholesterolio problemos būdingos tik vyresniems nei 55 metų žmonėms. Buvo manoma, kad jaunesniems žmonėms dėl to nerimauti nereikia. Tačiau šiuolaikiniai moksliniai tyrimai rodo, kad blogojo cholesterolio kiekis gali padidėti jauniems žmonėms nuo 20 metų.

Taigi bet kokio amžiaus turėtumėte rūpintis tinkama mityba ir kontroliuoti savo būklę.

Visiems vyresniems nei 25 metų žmonėms rekomenduojama bent kartą per metus pasitikrinti cholesterolio kiekį kraujyje. Vyresnio amžiaus žmonės turėtų tai daryti dažniau - pagal gydančio gydytojo rekomendacijas.

Cholesterolis yra medžiaga, dalyvaujanti vitamino D, taip pat vyriškų ir moteriškų lytinių hormonų sintezėje. Tačiau esant cholesterolio pertekliui, ant kraujagyslių sienelių formuojasi cholesterolio plokštelės, trukdančios normaliai kraujotakai. Dėl to padidėja širdies nepakankamumo, insulto, infarkto ir kitų ligų tikimybė.

Norint sumažinti riziką, gydytojas pataria laikytis sveikos mitybos principų, vengti alkoholio ir atsisakyti žalingų įpročių.

Taip pat svarbu peržiūrėti mitybą, išbraukiant maisto produktus, kurie didina insulto riziką:

riebią mėsą

daug riebalų turinčių pieno produktų

lašinių

margarino

dešros

kokosų ir palmių aliejus

Šaltinis: cursorinfo.co.il

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder