Maisto produktai, kuriuos būtinai turėtų valgyti vyresnės nei 40 metų moterys, ir štai kodėl
Ką turėtų valgyti moterys po 40-ies, kad pratęstų jaunystę ir išliktų sveikos
Subproduktai. Svarbiausiu subproduktu laikomos kepenys. Jos yra baltymų, vitaminų B, A, D, E, organinio fosforo ir geležies šaltinis. Labai svarbu jas valgyti moterims, kurios laikosi dietos, kad išvengtų anemijos, kepenys taip pat naudingos sergant dermatologinėmis ligomis.
Antrą vietą pagal naudą užima širdis - tai visavertis nepakeičiamųjų riebalų, kurie labai svarbūs organizmo ląstelėms atsinaujinti, šaltinis. Kituose šalutiniuose produktuose taip pat yra baltymų - kolageno, kuris padeda formuotis raumenims, stiprina kaulus, sąnarius, dantis, nagus ir plaukus.
Šalutiniai produktai ypač naudingi menopauzės laikotarpiu gyvenančioms moterims, nes padeda pagerinti beveik visų organizmo sistemų veiklą.
Lapinės daržovės. Špinatai, rukolos, krienai, avinžirniai turi daug vitaminų B, C, K, augalinių skaidulų, mineralinių medžiagų ir antioksidantų.
Augalinio maisto skaidulos yra kuras žarnyne esančioms naudingoms bakterijoms, todėl padeda normaliai virškinti ir skatina medžiagų apykaitą, saugo nuo riebalų pertekliaus kaupimosi.
Lapinėse daržovėse esantis kalcis, magnis ir kalis palaiko tinkamą šarmų pusiausvyrą organizme ir apsaugo ląsteles nuo oksidacinių procesų.
Be to, šiose daržovėse yra pakankamai geležies ir kalio, kad būtų palaikoma tinkama širdies ir kraujagyslių veikla.
Žuvis būtina moters organizmui, nes joje yra svarbių omega-3 riebalų rūgščių, kurios gerina smegenų veiklą ir normalų nervų sistemos funkcionavimą.
Gydytojai rekomenduoja žuvį valgyti bent tris kartus per savaitę, kad apsaugotų kaulinį audinį nuo trapumo, nes joje yra kalcio, fosforo ir baltymų.
Dėl seleno ir jodo kiekio žuvis padeda reguliuoti tinkamą skydliaukės veiklą ir stiprina imuninę sistemą. Joje taip pat gausu antioksidacinių junginių, kurie saugo nuo krūties vėžio ir priešlaikinio senėjimo.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą