Maisto produktai, sukeliantys greitą kraujospūdžio padidėjimą: jų neturėtų vartoti hipertenzija sergantys pacientai

(6)

Kad kraujospūdis neviršytų normos, gydytojai rekomenduoja laikytis kelių paprastų taisyklių: iš savo mitybos raciono išbraukti tam tikrus maisto produktus, stebėti savo svorį ir gyventi aktyvų gyvenimo būdą.

Gydytojai įvardijo sąrašą maisto produktų, kurie didina kraujospūdį, todėl turintieji širdies ir kraujagyslių problemų turėtų juos išbraukti iš savo raciono.

Kokie maisto produktai sukelia greitą kraujospūdžio padidėjimą: išsamus sąrašas

Sūrus maistas. Nereikėtų valgyti perdirbtos mėsos, konservuotų sriubų, įvairių užkandžių, picų, mėsainių ir kt.

Maisto produktų, turinčių daug riebalų. 

Pacientai, sergantys hipertenzija, iš savo raciono turėtų išbraukti riebią mėsą, keptą maistą, daug riebalų turinčius pieno produktus ir kreminius padažus.

Maisto produktų, kuriuose yra daug pridėtinio cukraus. Cukrus dar vadinamas „baltąja mirtimi“, todėl jo neturėtų vartoti asmenys, turintys kraujospūdžio problemų.

Jis taip pat gali išprovokuoti cukrinio diabeto išsivystymą ir greitą svorio augimą.

Nepageidaujami maisto produktai su pridėtiniu cukrumi yra tortai, bandelės ir kiti saldūs kepiniai, saldainiai ir konservuoti vaisiai.

Saldūs gėrimai sukelia staigų gliukozės kiekio kraujyje šuolį, po kurio jis greitai sumažėja. 

Todėl jie gali sukelti galvos skausmus, nuovargį ir hipertenzijos išsivystymą.  

Gydytojai rekomenduoja atsisakyti saldžių gazuotų gėrimų, energinių gėrimų, saldžių kavos gėrimų ir kokteilių.

Alkoholinių gėrimų. Per didelis alkoholinių gėrimų vartojimas gali sukelti kraujospūdžio šuolius ir širdies problemas.

Šaldytų maisto produktų. Tai šaldytos picos, keptos bulvytės, dešrelės, lazanija ir kt.

Maisto produktai, kuriuose yra daug cholesterolio, gali padidinti „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje, daryti įtaką kraujospūdžio šuoliams ir apnašų susidarymui. 

Gydytojai nerekomenduoja hipertenzija sergantiems pacientams valgyti keptos vištienos, šoninės, sūrio, vėžiagyvių ir sviesto.

Padažai taip pat gali sukelti hipertenziją, todėl reikėtų riboti kečupo, sojų ir saldžių padažų, tokių kaip terijakio, garstyčių, barbekiu ir medaus, vartojimą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder