Kokie maisto produktai padeda sumažinti riebalų kiekį
Daktaras Lee atkreipė dėmesį į skirtumą tarp dviejų kūno riebalų rūšių:
Baltieji riebalai yra minkšti ir laisvi, todėl dauguma žmonių siekia jų atsikratyti.
Rudieji riebalai yra aktyvus audinys, kuris atlieka svarbų vaidmenį palaikant medžiagų apykaitą.
Subalansuota mityba gali suaktyvinti medžiagų apykaitą ir padėti sumažinti visceralinius riebalus, kurie kelia didžiausią grėsmę sveikatai.
1. Pomidorai
Pomidoruose yra likopeno, galingo antioksidanto, kuris padeda „pažadinti“ ruduosius riebalus ir padeda organizmui kovoti su kenksmingomis riebalų sankaupomis.
„Riebalai yra svarbus audinys, tačiau baltųjų ir rudųjų riebalų pusiausvyra yra labai svarbi sveikatai“, - pažymėjo gydytojas.
2 - Avokadai
Avokaduose gausu maistinių skaidulų, kurios gerina virškinimą ir padeda mažinti visceralinių riebalų kiekį. Tai ne tik maistingas maistas, bet ir puikus būdas išlaikyti lieknumą.
3 - lapiniai žalumynai
Tokiose daržovėse, kaip brokoliai, špinatai ir lapiniai kopūstai, gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Jas puikiai tinka lengvai pasūdyti su alyvuogių aliejumi ir česnaku, kad gautumėte gardų ir sveiką garnyrą.
4. Aštriosios paprikos
Aštriosiose paprikose, įskaitant aitriąsias paprikas, yra kapsaicino - medžiagos, kuri greitina medžiagų apykaitą ir padeda deginti riebalus. Dr. Lee rekomenduoja jų dėti į patiekalus, kad maistas būtų ne tik sveikas, bet ir aromatingas.
5. Konservuotos pupelės ir ankštinės daržovės
Tyrimai rodo, kad tokie maisto produktai kaip konservuotos pupelės, lęšiai ir avinžirniai padeda mažinti juosmens ir visceralinių riebalų kiekį. Juose gausu augalinių baltymų ir ląstelienos, todėl jie ilgam suteikia sotumo jausmą.
6. Ypač tyras alyvuogių aliejus
Alyvuogių aliejuje ir pačiose alyvuogėse gausu sveikųjų riebalų, kurie padeda organizmui veiksmingiau kovoti su baltaisiais riebalais, mažindami jų kiekį.
Gydytojo patarimai
Subalansuota mityba, į kurią įeina šie maisto produktai, ne tik gerina medžiagų apykaitą, bet ir padeda pagerinti bendrą sveikatą. Raktas į sėkmę yra reguliarus sveikų ingredientų vartojimas, derinant jį su fiziniu aktyvumu ir vengiant žalingų įpročių.
Šaltinis: cursorinfo.co.il
Rašyti komentarą