Mitybos specialistai įvardijo sveikiausius sūrius, kuriuos galima įtraukti į kasdienį racioną

Kai kuriuose sūriuose yra sočiųjų riebalų ir natrio (ir nedaug daugiau), tačiau kituose yra pakankamai vitaminų, baltymų ir naudingųjų bakterijų, todėl jie yra sveikas mitybos pagrindas.

„Atkreipkite dėmesį į tai, kokia yra maisto produkto maistinė vertė, tenkanti vienai kalorijai“, - sako Rosemary Trout, Drekselio universiteto Kulinarijos meno ir maisto mokslo programos direktorė.

Rinkitės sūrius, kuriuose „mažai sočiųjų riebalų ir natrio“ ir „daug baltymų, kalcio ir probiotikų“, - pataria mitybos specialistė Jennifer Altman. Štai penki sūriai, kurie atitinka šį apibūdinimą.

 Mozzarella

Mozzarella neabejotinai patenka į šį sveikų sūrių sąrašą, nes vos 28 gramų porcijoje yra šeši gramai baltymų.

Be didelio baltymų kiekio, jame taip pat yra mažai sočiųjų riebalų ir natrio, jis yra geras kalcio, fosforo ir cinko, kurie svarbūs kaulų sveikatai, šaltinis. Taip teigia daktaras Altmanas.

Mozzarella taip pat turi Lactobacillus casei ir Lactobacillus fermentum bakterijų - dviejų naudingų probiotikų, kurie skatina gerą žarnyno sveikatą.

Ožkos sūris

Nors šio šviežio kreminio sūrio skonis gali būti prieštaringas, jis turi daugybę sveikatai naudingų savybių, daugiausia dėl to, kad gaminamas iš ožkos pieno.

Ožkos piene gausu vitaminų A ir B2, jame taip pat yra mažiau laktozės nei karvės piene, todėl jį lengviau virškinti tiems, kurie jautrūs šiam fermentui.

Be to, Trout pažymi, kad ožkos pieno sūris yra labiau „metaboliškai reaktyvus“, t. y. mažiau tikėtina, kad jis bus kaupiamas kaip kūno riebalų perteklius.

Taip yra todėl, kad ožkos piene yra daugiau trumposios grandinės riebalų rūgščių nei karvės piene, aiškina ji.

Mitybos specialistė ir „Two Six Fitness“ Sent Luise (JAV) savininkė Kim Yavitz sutinka, aiškindama, kad šios mažesnės riebalų molekulės taip pat „greičiau virškinamos... o tai gali padėti greičiau pasijusti sotesniems“ ir paskatinti „suvartoti mažiau kalorijų vėlesnių valgymų metu“.

Šveicariškas sūris

Šis garsusis skylėtas sūris pateko į 2017 m. supermaisto sąrašą dėl jame esančios naudingos probiotinės bakterijos Propionibacterium freudenreichii.

Pasak Javits, tyrimai parodė, kad šis probiotikas gali padėti mažinti uždegimą, kovoti su infekcijomis ir net sulėtinti senėjimo procesą.

Be šios probiotinės medžiagos naudos, Javitsas pažymi, kad šveicariškame sūryje taip pat gausu kitų svarbių maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą B12, kalcį ir fosforą.

Jis taip pat yra geras baltymų ir kalcio, kurie naudingi kaulų sveikatai, šaltinis, sako Altman.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder