Mitybos specialistai nurodė labiausiai kenksmingą sūrį esant aukštam cholesterolio lygiui
(1)Leidinyje „Parade“ rašoma, kad, remiantis Sveikatos priežiūros ir prevencijos centro (CDC) duomenimis, aukštas cholesterolio lygis reiškia, kad bendras cholesterolio lygis viršija 240 mg/dl.
Jei turite aukštą cholesterolio lygį, tikriausiai jums bus rekomenduota pakeisti mitybą – sumažinti tam tikrų produktų vartojimą ir padidinti kitų vartojimą. Vienas iš produktų, kuris dažnai patenka į sąrašą, yra sūris.
„Sūris turi daug sočiųjų riebalų, kurie gali padidinti „blogojo“ LDL cholesterolio kiekį. Laikui bėgant padidėjęs LDL kiekis gali padidinti širdies ligų riziką“, – sako dietologė Kerė Hans.
Tačiau tai nereiškia, kad turite visam laikui atsisakyti sūrio, jei turite aukštą cholesterolio lygį.
Vis dėlto, dietologų nuomone, yra vienas populiarus sūrio rūšis, kurios geriau atsisakyti, jei turite aukštą cholesterolio lygį – tai brie.
„Brie yra riebus, kreminis sūris, kuriame yra daug sočiųjų riebalų, todėl jį geriau valgyti tik retkarčiais“, – sako dietologė Tara Gidus Collingwood.
Vėlgi, sočiųjų riebalų gali padidinti LDL cholesterolio lygį, o tai lems aukštą bendro cholesterolio lygį.
„Amerikos širdies asociacija (AHA) rekomenduoja riboti sočiųjų riebalų suvartojimą iki mažiau nei 6 % nuo dienos kalorijų kiekio, o tai sudaro apie 13 gramų žmogui, kuris laikosi 2000 kalorijų dietos“, – sako Kording.
30 gramų brie sūrio yra 7,5 gramų riebalų, iš kurių beveik 5 gramai yra sočiųjų riebalų.
Kordingas rekomenduoja atsargiai vartoti visus minkštus, kreminius sūrius.
Šaltinis: unian.net

Rašyti komentarą