Mokslininkai atrado produktą, kuris gali sumažinti cukraus kiekį 35 proc.

(4)

Mokslininkai nustatė, kad bulves ir ryžius pakeitus lęšiais cukraus kiekį kraujyje galima sumažinti 35 proc. Naujas tyrimas patvirtino, kad šie nebrangūs ir maistingi ankštiniai padeda išvengti gliukozės šuolių organizme, rašo „ Verywellhealth“.

Remiantis Gvelfo universiteto specialistų atlikto eksperimento rezultatais, net dalinis krakmolingų garnyrų pakeitimas lęšiais padeda pagerinti organizmo reakciją į angliavandenius, užkirsdamas kelią staigiam cukraus kiekio kraujyje padidėjimui.

Specialistai pažymi, kad ankštinėse daržovėse gausu vertingų maistinių medžiagų ir sumažėja rizika susirgti lėtinėmis ligomis, susijusiomis su sutrikusiu gliukozės reguliavimu. Bent pusę bulvių ar ryžių porcijos pakeitus lęšiais, angliavandeniai įsisavinami sklandžiau, sulėtėja jų virtimas cukrumi ir patekimas į kraują.

Žurnale „Journal of Nutrition“ paskelbtos išvados rodo, kad lęšiai gali sulėtinti virškinimo procesus ir taip reguliuoti cukraus kiekį. Šis poveikis pasiekiamas dėl lęšiuose esančių augalinių skaidulų ir specifinių junginių, kurie lėtina fermentų, atsakingų už gliukozės skaidymą, veiklą.

Eksperimento metu savanoriai įprastus ryžių ar bulvių garnyrus iš dalies pakeitė lęšiais, todėl cukraus kiekis kraujyje gerokai sumažėjo. Mokslininkai rekomenduoja šį metodą taikyti visiems, siekiantiems kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje, ypač žmonėms, sergantiems priešdiabetinėmis ligomis arba 2 tipo diabetu.

Pasak tyrimo vadovės profesorės Alison Duncan, ankštinėse daržovėse esančios skaidulos skatina trumposios grandinės riebalų rūgščių, kurios dar labiau padeda reguliuoti cukraus kiekį, gamybą. Lęšių įtraukimas į mitybą gali būti veiksmingas būdas užkirsti kelią angliavandenių apykaitos sutrikimams ir juos kontroliuoti.

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.