Mokslininkai nustatė keturis pagrindinius maisto produktus, kurie gali padėti gyventi ilgiau

(1)

Naujas tyrimas parodė, kad yra keturi maisto produktai, kurie gali padėti sulaukti 100 metų.

Žemėje yra penkios vadinamosios mėlynosios zonos, kurios garsėja tuo, kad jų gyventojai yra sveikiausi ir gyvena ilgiausiai.

Tai Okinavos (Japonija), Sardinijos (Italija), Nikojos (Kosta Rika), Ikarijos (Graikija) ir Loma Lindos (JAV) salos.

Nors šios vietos garsėja ilgaamžiškumu, galite pakeisti savo gyvenimo būdą taip, kad sulauktumėte 100 metų, ir tam nebūtina persikelti į Japoniją.

Pagrindinė gyvenimo dalis, turinti įtakos žmogaus sveikatai, yra mityba.

Neseniai paskelbti nauji duomenys rodo, kad yra dvi pagrindinės dietos, kurių žmonės turėtų laikytis, jei nori sumažinti mirtingumą:

„Unilad“ praneša, kad šios dvi dietos: ‚Planetos sveika mityba‘ ir Viduržemio jūros regiono dieta.

Abiejose dietose yra keturi konkretūs maisto produktai, kuriuos turėtume valgyti.

Kas yra planetinė sveika mityba?

Pagal šią dietą kasdien suvartojama 2500 kalorijų, daugiausia dėmesio skiriama vaisiams ir daržovėms, neskaldytiems grūdams, ankštinėms daržovėms, riešutams ir nesočiosioms riebalų rūšims;

saikingą pieno produktų, krakmolingų daržovių, paukštienos ir žuvies vartojimą ir mažą sočiųjų riebalų, raudonos mėsos ir pridėtinio cukraus vartojimą, aiškinama naujajame tyrime.

Kas yra Viduržemio jūros regiono dieta?

Viduržemio jūros regiono dieta jau seniai siejama su daugeliu sveikatai naudingų dalykų, įskaitant svorio mažinimą ir širdies ir kraujagyslių ligų mažinimą.

Garsiojoje dietoje gausu vaisių ir daržovių (sezoninių), ankštinių augalų, neskaldytų grūdų ir riešutų, pagrindiniai maistiniai riebalai - alyvuogių aliejus, daugiau suvartojama baltos arba liesos mėsos nei raudonos ar perdirbtos mėsos, saikingai vartojama pieno produktų, žuvies ir kiaušinių.

Kokie keturi maisto produktai prailgina gyvenimą

Tyrimas parodė, kad kai kurie planetos sveikos mitybos komponentai (vaisiai, pieno produktai ir nesotieji aliejai), taip pat riešutai, kurie yra Viduržemio jūros regiono mitybos dalis, nepriklausomai susiję su mažesniu mirtingumu.

Taip pat nustatyta, kad mažas kepinių ir gazuotų gėrimų vartojimas susijęs su mažesniu mirtingumu.

Apie tai kalbėdama Autonominio universiteto Aplinkos sveikatos katedros docentė daktarė Mercedes Sotos Prieto sakė:

„Didesnis abiejų dietų laikymasis buvo panašiai susijęs su mažesniu mirtingumu dėl visų priežasčių“.

Kaip jie priėjo prie šios išvados

Tyrėjai stebėjo daugiau nei 11 000 suaugusiųjų, kurių vidutinis amžius buvo 47,5 metų, o 52,2 proc. iš jų - moterys.

Vėliau jie buvo įvertinti pagal tai, kiek suvartoja 15 maisto produktų grupių pagal Planetos sveikos mitybos skalę ir kaip tiksliai laikosi Viduržemio jūros regiono dietos.

Dalyviai buvo stebimi apie 14,4 metų, per kuriuos įvyko 1157 mirties atvejai.

Tyrėjai padarė išvadą: „Glaudesnis planetinės sveikos mitybos ir Viduržemio jūros regiono dietos laikymasis taip pat buvo susijęs su mažesniu mirtingumu dėl visų priežasčių.

„Dalyviai, kurie pagal planetos sveikos mitybos laikymąsi priklausė pirmajam trečdaliui, turėjo 22 proc. mažesnę tikimybę mirti nei dalyviai, esantys apatiniame trečdalyje.“

Tyrime taip pat priduriama: „Viduržemio jūros regiono dietos atveju dalyviai, patekę į pirmąjį trečdalį, turėjo 21 % mažesnę tikimybę mirti nei dalyviai, patekę į apatinį trečdalį.“

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.