Mokslininkai papasakojo apie dietą, kuri gydo depresiją: ką reikia valgyti

Žemas kalio lygis gali neigiamai paveikti dopaminą ir serotoniną, didindamas depresijos riziką.

Mokslininkai iš Niujorko technologijos instituto išanalizavo daugiau nei 22 tūkstančių žmonių mitybą JAV ir Korėjoje.

Paaiškėjo, kad tie, kurie vartoja pakankamai kalio, rečiau kenčia nuo depresijos, o šio mineralo trūkumas yra susijęs su nuotaikos pablogėjimu ir padidėjusiu psichikos sutrikimų rizika.

Apie tai rašo „Daily Mail“.

Kam reikalingas kalis

Kalis yra pagrindinis elementas nervų sistemos veikimui ir „geros savijautos“ neurotransmiterių, tokių kaip serotoninas ir dopaminas, gamybai.

Klivlendo klinikos dietologė Julia Zumpano paaiškino, kad kalio trūkumas sutrikdo organizmo elektrinę sistemą, o tai gali padidinti depresijos riziką.

Kokie produktai yra turtingi kaliu

Ekspertai pataria į racioną įtraukti bananus, avokadus, pomidorus ir špinatus.

Žmonėms, kurie su maistu negauna pakankamai kalio, yra prieinami be recepto parduodami maisto papildai, tačiau per didelis jų vartojimas gali sukelti hiperkalemiją ir inkstų sutrikimus.

Mitybos specialistė Abby Sharp pabrėžė, kad augalinės kilmės produktai ir pieno produktai padeda palaikyti normalų kalio kiekį ir sumažina perdirbtų produktų vartojimą.

Tai padeda sumažinti kraujospūdį, uždegiminius procesus ir pagerinti bendrą psichinę būklę.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder