upėtakis

Nepakankamai įvertinta žuvis, kurią reikia skubiai įtraukti į racioną

(1)

Mitybos specialistė pastebėjo, kad nauda sveikatai ši žuvis niekuo nenusileidžia populiariajai lašišai.

Labiausiai nepakankamai vertinama žuvis, kurią būtina įtraukti į racioną, yra upėtakis.

Dietologė Lorena Manaker paaiškino, kodėl ši žuvis nusipelno vietos jūsų lėkštėje, rašo Eatingwell. 

Pasak specialistės, tai riebi žuvis, turinti daug omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali padėti viskam: nuo uždegimo mažinimo iki širdies sveikatos stiprinimo. Be to, ji turi baltymų, kurie yra svarbūs metabolizmui, hormonų gamybai, taip pat organizmo audinių formavimui ir atsinaujinimui.

Lorena pridūrė, kad upėtakis yra vitamino D šaltinis – medžiagos, kuri yra labai svarbi kaulų sveikatai ir imunitetui. Ji taip pat atkreipia dėmesį į seleno kiekį, kuris yra svarbus skydliaukės sveikatai.

Dietologė įspėjo, kad renkantis upėtakį reikia atsižvelgti į keletą dalykų. Pirma, rūkytos ir džiovintos versijos  yra daug natrio. O perkant šviežią upėtakį reikia žiūrėti į jo gamintoją.

Upėtakis yra plonesnė žuvis, ji greičiau ir tolygiau iškepa nei lašiša. Tai puikus patiekalas, kurį galima greitai paruošti ant viryklės ar grilio. Ji taip pat turi švelnų skonį, todėl yra geras pasirinkimas žmonėms, kurie nori valgyti daugiau žuvies, bet nemėgsta „žuvies“ kvapo ir skonio.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder