Populiarus gėrimas pasirodė esąs ne toks sveikas: kodėl į arbatą nereikėtų dėti medaus

Medus yra natūralus produktas, labai naudingas mūsų sveikatai.

Tačiau populiarus medaus ir arbatos derinys nėra toks sveikas, kaip gali atrodyti.

Dauguma žmonių mano, kad medus gali būti puiki cukraus alternatyva arbatai.

Tačiau iš tikrųjų šio produkto dėjimas į verdantį vandenį gali turėti daug neigiamų pasekmių.

Visų pirma turėtumėte atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:

naudingųjų savybių praradimą - medų kaitinant iki tam tikros temperatūros, sunaikinami fermentai ir vitaminai;

alerginės reakcijos - kai kurie žmonės gali būti alergiški medui, o tai gali sukelti gana rimtų pasekmių;

arbatos skonio pokyčiai - medus turi unikalų skonį, jis gali užgožti ar net pakeisti arbatos skonį;

veikia medaus skonį - karšta arbata pakeičia medaus skonį, todėl produktą gerti tampa mažiau malonu.

Ką galite dėti į arbatą vietoj medaus, jei nenorite atsisakyti cukraus?

Geriausios alternatyvos yra stevija, becukriai saldikliai ksilitolio arba eritritolio pagrindu, kokosų cukrus arba agavų sirupas.

Medus yra puikus priedas prie daugelio patiekalų, tačiau į karštą arbatą jo geriau nedėti.

Medų geriau naudoti šaltą arba dėti į jau atvėsusį gėrimą.

Tada išliks visos jo naudingosios savybės.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder