
Prieskonis, kuris veiksmingai mažina cukraus kiekį kraujyje
Daugybė tyrimų patvirtino naudingas cinamono savybes diabetu sergantiems žmonėms.
Pavyzdžiui, žurnale „Diabetes Care“ paskelbtame straipsnyje įrodyta, kad cinamonas gali pagerinti cukraus kiekį kraujyje, taip pat cholesterolio kiekį 2 tipo diabetu sergančių pacientų kraujyje.
Vienas iš tyrimo autorių, medicinos mokslų daktaras Muhammadas Khattakas (Muhammad Khattak) teigia, kad cinamono vartojimas sumažino gliukozės kiekį nevalgius 18-29 %.
Įtraukite prieskonių į savo patiekalus, kad suvaldytumėte cukraus kiekį kraujyje.
Rezultatai rodo, kad kasdien suvartojant nuo vieno iki šešių gramų cinamono galima sumažinti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje.
Cinamono įtraukimas į mitybą taip pat gali sumažinti riziką, susijusią su širdies ir kraujagyslių ligomis ir diabetu.
Be to, žurnale „Journal of American College of Nutrition“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad cinamonas gali ne tik sumažinti gliukozės kiekį kraujyje, bet ir imituoti insulino poveikį.
Prieskonis skatina gliukozės pernešimą į ląsteles, o tai yra viena pagrindinių diabeto problemų.
Šis padidėjęs jautrumas insulinui padeda pernešti gliukozę iš kraujo į ląsteles ir taip sumažinti cukraus kiekį kraujyje.
Taip pat verta paminėti, kad, be cinamono, kiti prieskoniai, pavyzdžiui, ciberžolė, imbieras ir kardamonas, taip pat pasižymi įrodytomis savybėmis, padedančiomis mažinti cukraus kiekį ir gerinti medžiagų apykaitą.
Reguliarus tokių prieskonių vartojimas mityboje gali būti naudingas priedas prie diabeto gydymo, padedantis palaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje.
Šaltinis: cursorinfo.co.il
Rašyti komentarą