Ši jūros žuvis yra labiausiai neįvertinta, o gaila: ji yra nebrangi, labai skani ir neįtikėtinai naudinga
(5)Kalbant apie naudingą ir skanią žuvį, dauguma iš karto prisimena lašišą, doradą ar upėtakį. Tačiau yra rūšis, kuri yra nepakankamai vertinama ir net ignoruojama. Tai gaila, nes ši žuvis yra kelis kartus pigesnė, parduodama bet kurioje parduotuvėje ir turi unikalių savybių, naudingų sveikatai. Kalbame apie sairą.
Kodėl verta atkreipti dėmesį į sairą?
Saira – jūrinė žuvis iš skumbrių šeimos. Ji turi malonų, sodrų skonį, švelnią mėsą ir yra turtinga mikroelementų. Japonijoje ji laikoma delikatesu, o pas mus ji dažniausiai randama konservuota. Tačiau būtent kepta ir skrudinta saira atskleidžia savo tikrąjį išskirtinį skonį.
Kodėl saira dažnai yra nuvertinama?
Daugelis yra įpratę manyti, kad žuvies vertė priklauso nuo jos kainos. Todėl saira atsidūrė brangių rūšių „šešėlyje“. Tačiau pagal naudingumą ji nenusileidžia raudonajai žuviai, o kartais net ją pranoksta.
Kokia sairos nauda sveikatai
Omega-3 riebalų rūgštys – palaiko širdies ir kraujagyslių veiklą, mažina „blogo“ cholesterolio lygį.
Vitaminai A, D ir B grupės – stiprina imunitetą, nervų sistemą ir kaulus.
Jodas ir fosforas – būtini skydliaukei ir smegenų veiklai.
Lengvai virškinamas baltymas – puikiai tinka žmonėms, norintiems išlaikyti raumenų tonusą.
Kaip paruošti sairą, kad pajustumėte jos tikrąjį išskirtinį skonį
Kepimas folijoje su citrina ir žolelėmis išsaugo maksimalų sultingumą, naudą ir švelnumą.
Grilis arba keptuvė-grilis. Tokiu būdu paruošta žuvis įgauna apetitingą pluta ir išraiškingą aromatą.
Žuvienė iš šios žuvies – lengvas ir naudingas variantas visai šeimai.
Namų konservai – su minimaliu prieskonių kiekiu, bet maksimaliai išsaugant natūralų skonį.
Šaltinis: tsn.ua

Rašyti komentarą