Švieži ar džiovinti jūros dumbliai gali ne tik paįvairinti jūsų mitybą, bet ir padidinti kalcio kiekį, o tai naudinga sveikatai, rašo healthdigest.com.
Džiovintuose jūros dumbliuose esančio kalcio kiekis prilygsta kalcio kiekiui piene - kad gautumėte tiek kalcio, kiek jo yra vienoje stiklinėje, jums tereikia maždaug 3,5 valgomojo šaukšto džiovintų jūros dumblių.
2021 m. žurnale "Solids" paskelbtame tyrime padaryta išvada, kad dėl didelės kalcio koncentracijos jūros dumbliai gali padėti išvengti osteoporozės.
Kitas 2021 m. tyrimas, publikuotas žurnale "International Journal of Pharmaceutical Chemistry and Analysis", parodė, kad augalinės kilmės kalcis įsisavinamas daug geriau nei sintetinis kalcis.
Be kalcio, daugumoje jūros dumblių gausu folio rūgšties, geležies ir magnio.
Jie taip pat pasižymi antioksidacinėmis savybėmis.
Remiantis 2021 m. žurnalo "Journal of Food Quality" apžvalga, jūros dumbliuose esantys antioksidantai gali teikti terapinę naudą žmonėms.
Visų pirma teigiama, kad jūros dumbliai gali būti naudingi kaip antivirusinė ar priešuždegiminė priemonė.
Rašyti komentarą