Šiuos riebalus mėgsta kepenys ir kasa: teigiama, kad jie yra naudingiausi ir lengviausiai virškinami
(1)Kalbame apie ghi. Tai vertingas produktas, teikiantis didelę naudą sveikatai.
Dėl didelio sveikųjų riebalų rūgščių, vitaminų ir antioksidantų kiekio jis dažnai išskiriamas iš kitų riebalų rūšių.
Ypač svarbus teigiamas šio aliejaus poveikis kepenims ir kasai, kurioms tenka pagrindinis vaidmuo virškinimo ir medžiagų apykaitos procesuose.
Pagrindinė ghi nauda - kepenų sveikatai palaikyti.
Jame esančios riebalų rūgštys padeda atkurti jų ląsteles, o tai ypač svarbu po toksinų poveikio ar ligų.
Aliejuje esantis vitaminas A aktyvina regeneracijos procesus, stiprina detoksikaciją ir apsaugo kepenų ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.
Ghi gali teigiamai veikti kasą, prisidėdamas prie normalios jos veiklos.
Šis organas gamina virškinimo fermentus ir insuliną, kuris reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.
Sviesto valgymas padeda geriau įsisavinti maistines medžiagas, todėl sumažėja kasos apkrova.
Be to, produktas pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios gali būti naudingos esant virškinimo sutrikimams.
Dėl mažo laktozės ir kazeino kiekio ghi lengvai pasisavinamas organizme ir yra saugus žmonėms, netoleruojantiems pieno produktų.
Reguliarus jo vartojimas gali būti svarbi mitybos dalis, padedanti palaikyti kepenų ir kasos sveikatą, gerinanti medžiagų apykaitą ir bendrą savijautą.
Rašyti komentarą