Valgykite daugiau:
Vaisių.
Rinkitės tamsių spalvų vaisius - mėlynus, violetinius bei raudonus (braškes, vynuoges, mėlynes ir kt.), kurie bus kupini antioksidantų.
Žuvies.
Bent kartą per savaitę pakeiskite 1 įprastą porciją mėsos į žuvies porciją.
Kavos.
Tyrimai rodo, jog 1-2 juodos kavos puodeliai per dieną gali sumažinti diabeto riziką apie 10%!
Skaidulingų daržovių.
Rinkitės mažai krakmolo turinčias daržoves - brokolius, morkas, lapines daržoves.
Valgykite mažiau:
Perdirbtos mėsos gaminių.
Nesirinkite rūkytų gaminių, kuriuose daug kancerogenų, druskos bei konservantų.
Greitieji angliavandeniai.
Ribokite baltos duonos, batono, sausainių, konditerinių gaminių suvartojamą kiekį, venkite baltų ryžių.
Alkoholis.
Neprivalote visiškai atsisakyti alkoholio. Stenkitės suvartoti rekomenduojamą, specialistų nustatytą minimalų galimą kiekį alkoholio.
Gėrimai su cukrumi.
Pakeiskite gazuotus, saldžius gėrimus į gėrimus be cukraus, pasistenkite atsisakyti cukraus ir geriamoje kavoje ar arbatoje.
Rašyti komentarą