Traškios morkytės – ne tik užkandžiams: ypatingo pyrago receptas

Vasarą pats tinkamiausias metas pagalvoti apie gardų pyragą, kuris užpildys namus ypatingu kvapu. O jeigu dar pyragą kepsite ne tradicinį, bus puiki proga papildyti racioną naujais skoniais ir ingredientais.

Pavyzdžiui, tokios daržovės kaip morkos turi natūralaus saldumo, todėl puikiai tinka ir desertams. Be to, tai – puikus skaidulų ir antioksidantų šaltinis.

Ne tik skanu, bet ir sveika

Morkos mūsų šalyje yra tikrai mėgstamos ir vertinamos. Traškios, sultingos ir ryškia spalva išsiskiriančios morkos turi gausybę įvairių vitaminų.

Be to, jos yra natūraliai saldžios, todėl gali būti tiek maistingas užkandis, tiek ir saldžių patiekalų dalis.

Morkos yra puikus ląstelienos, kalio ir vitaminų A, C ir K šaltinis. Jos yra tokios universalios, kad galite jas valgyti su humusu, salsa ar kitu mėgstamu padažu.

Be to, jos dera tradiciniuose patiekaluose, sriubose, populiaru gerti ir morkų sultis, ypač šiltuoju metų laiku.

Sakoma, kad valgant daug morkų gerėja akių sveikata bei virškinimas.

Puraus ir drėgno morkų pyrago receptas

Jums reikės:

● 300 gramų šviežių morkų

● 5 kiaušinių

● 200 gramų cukraus

● 300 gramų kvietinių miltų

● 220 mililitrų rapsų aliejaus

● 80 gramų krakmolo

● 2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių

● žiupsnelio druskos

● saujos graikinių riešutų

● saujos razinų

saujos kokoso drožlių

● puodelio smulkintų šviežių ar konservuotų ananasų

● šaukštelio vanilinio cukraus

● cukraus pudros

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Smulkiai sutarkuokite morkas.

Atskirame dubenyje persijokite miltus, juos sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais.

Didžiausiame dubenyje smarkiai suplakite kiaušinius ir cukrų (papildomai galima įberti vanilinio cukraus).

Į šį dubenį pilkite aliejaus, sudėkite tarkuotas morkas ir išmaišykite.

Į gautą masę berkite miltų ir darsyk išmaišykite Pageidaujant pyragui suteikti įmantresnės tekstūros, įmaišykite smulkintų riešutų, džiovintų ar konservuotų vaisių.

Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite apytikriai valandą.

Jeigu iš šios tešlos kepsite keksiukus, kepimo laikas sutrumpėja perpus.

Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepė, įsmeikite dantų krapštuką – jei ištrauktas jis lieka švarus,– pyragas iškepė.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder