3 užkandžiai, kurie naudingi širdžiai: vienas iš jų - šokoladas

Gydytojas patarė valgyti tam tikrų rūšių riešutus kartu su juoduoju šokoladu.

Žmonės, kuriems įdomu, koks sveikas įprotis širdžiai neužims daug laiko, gali "įsidėti" tris naudingus užkandžius.

Apie sveikus užkandžius šiam organui pasakojo gydytojas kardiologas Davidas Sabgiras leidiniui "EatingWell".

Pasak jo, naudinga užkandžiauti humusu su griežinėliais supjaustytomis šviežiomis daržovėmis - agurkais, paprikomis ar morkomis.

"Humusas paprastai gaminamas iš avinžirnių ar kitų pupelių arba lęšių, kuriuose yra skaidulinių medžiagų, galinčių padėti sumažinti MTL (mažo tankio lipoproteinų) cholesterolio kiekį.

Daržovėse taip pat yra skaidulinių medžiagų ir naudingų vitaminų bei mineralų", - pažymėjo sveikatos specialistė.

Jo teigimu, širdžiai taip pat gali būti naudingi viso grūdo duonos skrebučiai (juose yra skaidulų) su avokadu.

"Avokaduose yra gerųjų riebalų, įskaitant 5 g mononesočiųjų riebalų trečdalyje vidutinio dydžio avokado, kurie gali palaikyti sveiką širdį, nes mažina MTL arba blogojo cholesterolio kiekį kraujyje", - pridūrė gydytojas.

Sabgir taip pat įvardijo sveiką užkandį, kurį sudaro šokoladas ir riešutai.

"Riešutuose, pavyzdžiui, graikiniuose riešutuose ar migdoluose, yra nesočiųjų riebalų, o juodajame šokolade yra polifenolių, pavyzdžiui, flavonoidų ir katechinų.

Tiek sveikų nesočiųjų riebalų, tiek polifenolių vartojimas siejamas su mažesne širdies ir kraujagyslių ligų rizika", - aiškino gydytojas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder