Antrą restoraną atidaręs studentas: tokios progos praleisti negalėjau

Būdamas vos 21-erių, kaunietis Mantas Paulauskas prieš kiek daugiau nei metus atidarė pirmąjį savo restoraną. O visai neseniai duris atvėrė ir nauja jam priklausanti vieta – jau gerokai didesnė, moderniu interjeru, kurioje karaliauja tikri lietuviški patiekalai. Kaip studentui pavyko pasiekti tokios sėkmės?

Gavo pasiūlymą, kurio negalėjo atsisakyti

Pirmąjį savo restoranėlį Kaune, Raudondvario plente, Mantas iš ankstesnių šeimininkų įsigijo esantį gan sunkioje situacijoje, bet per keletą mėnesių sugebėjo jį atgaivinti. 

„Gossip skonis“ ir iki šiol išsiskiria skaniais ir kokybiškais dienos pietumis bei didžiuliais specialios receptūros čeburekais.

Naujajai vietai, įsikūrusiai prekybos miestelyje „Urmas“, suteiktas toks pats, tik šiek tiek patobulintas pavadinimas – pietų restoranas „Gossip“. 

Jis akcentuoja dar didesnį dėmesį dienos pietums, kuriuos čia sudaro daugiausia tikri lietuviški patiekalai: cepelinai, plokštainis, vėdarai, o taip pat mūsų virtuvei būdingi kotletai, kepsniai, troškiniai, sriubos.

Kas paskatino jauną verslininką, vos tik susitvarkiusį su vienu iššūkiu, iš karto griebtis kito, dar didesnio?

„Jei atvirai, kai dar svarsčiau kur investuoti savo santaupas prieš įsigyjant pirmąjį restoraną, vienas iš norų buvo įsikurti „Urme“. Čia didelis žmonių srautas, Kaune puikiai žinoma vieta, tad įsivažiuoti tikrai būtų lengviau. 

Tąkart nepavyko, užtat dabar gavau tokį pasiūlymą, kurio atsisakyti negalėjau. Vieta labai gera, puikiai tinkanti maitinimo įstaigai. Reikėjo sutelkti visas jėgas ir finansinius išteklius, kad čia įsikurtume, bet praleisti tokio šanso negalėjau. Labai džiaugiuosi, kad pavyko šį savo  norą įgyvendinti“, - džiaugėsi pašnekovas.

Akcentuoja tikrumą

Mantas sako, kad pirmas dalykas, kuris ateina į galvą kalbant apie naująją vietą, yra tai, kad čia viskas tikra. 

„Naudojame kokybiškus tikrus produktus, iš kurių gaminame tikrus lietuviškus patiekalus, tikrą, gerai pažįstamą, skanų maistą. Tai susideda net ir iš smulkmenų. Pavyzdžiui, bulviniams patiekalams naudojame tikrus pjaustytus spirgučius, o ne maltą jų produktą, kaip daugelis kitų“, - pasakojo užeigos savininkas.

Galbūt dėl to čia jau spėjo išryškėti sava specifika – tarp lankytojų labai populiarūs būtent bulviniai patiekalai. 

Kita galima priežastis – pietų restoranas „Gossip“ įsikūręs „Urme“ veikiančiame Centriniame Kauno turguje, kur žmonės atvažiuoja tikrų, tradicinių produktų, tad ir papietauti užsukę laikosi tos pačios linijos.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder