Justės Arlauskaitės-Jazzu mylimasis nėrė į netikėtą verslą: „Labai dievina“
Kad Justė moka stebinti, laidos vedėja Ilona Juciūtė suprato jau nuo pat pradžių. Kaip ir kiekvienas laidos svečias, dainininkė turėjo atskleisti savo mėgstamiausių ingridientų trejetuką, iš kurių laidos virtuvės šefė sukūrė patiekalą.
Tad be kokių TOP 3 ingridientų Justė neįsivaizduoja savo kasdienybės? Kaip paaiškėjo laidos filmavime, tai – žuvis, česnakai ir... cukrus! Iš šių ingridientų, I. Juciūtė sugalvojo paruošti itin gardų patiekalą – lengvai apkeptą lašišą su sūrio kukurūzų pagardu.
Tik ar šis patiekalas patiko Justei?
„Man labai patinka žuvis, o ypatingai – žalia. Dievinu tartarus, seviče, bet... nemėgstu keptos lašišos. Tik vieną kartą gyvenime mane buvo nustebinę su kepta lašiša“, – laidos pradžioje juokdamasi prasitarė Justė, kai laidos vedėja pristatys savo sumanytą receptą.
Vis dėlto Ilona lengvai rankų nenuleidė ir pamėgins įrodyti, kad jos sukurtą receptą tikrai verta išbandyti!
O prasidėjus patiekalo gamybai, moterys leidosi į jaukų ir šiltą pašnekesį. Anot Justės, cukrus, saldumynai ir įvairiausi desertai jos gyvenime atsirado kartu su sūnumi Majumi bei jo laukimu.
„Cukrus į mano gyvenimą atėjo su Majumi. Kol nepradėjau lauktis, cukraus išvis nenaudojau ir jo niekur nedėdavau. Nėštumo metu saldumynai mane buvo užvaldę maksimaliai – turėjau kokias 4–5 kepyklas, kurios man kiekvieną rytą veždavo saldumynų. Prie mano durų stovėdavo krepšiai įvairiausių desertų, kuriems aš negalėdavau atsispirti. Dabar šis potraukis saldumynams šiek tiek sumažėjo, bet, deja, niekur nedingo“, – pasakojo laidos viešnia.
Justė – ne tik talentinga muzikos kūrėja, bet ir dviejų restoranų valdytoja. Kaip laidoje pasakojo žinoma moteris, pagrindinė jos restoranų idėja buvo parodyti žmonėms, kad ir Lietuvoje turime puikių virtuvės šefų, kurie savo kūryba gali sužavėti net ir išrankiausius valgytojus.
„Aš savo sceną turiu jau 20 metų, todėl pagrindinė mano restoranų idėja buvo sukurti sceną talentingam virtuvės šefui, kuris galėtų laisvai išreikšti savo kūrybinį potencialą. Norėjau, kad šis žmogus būtų laisvas kurti, gaminti ir džiuginti kitus savo talentu. Manau, kad man tai puikiai pavyko, nes turiu nuostabų šefą Igną Višinską. Lygiai taip pat, kaip ir kiti restorano lankytojai, aš turiu galimybę ragauti, stebėti ir džiaugtis bei mėgautis jo sukurtais darbais“, – pasakojo ji.
Tiesa, dabar restoranų sferoje Justei padeda vienas artimiausių žmonių.
„Kai praradau balsą ir turėjau pasirinkti, ar aš esu dainininkė ir muzikos kūrėja, ar restoranų valdytoja, aš pasirinkau muziką. Tai yra mano prigimtis – aš galiu kurti žmonėms ir tai yra gražiausia misija gyvenime. Būtent todėl šiuo metu mano restoranų veiklą prižiūri mama, nes, visgi, tai yra beprotiškai sunkus darbas“, – atskleidė žinoma dainininkė.
Bekalbėdama apie savo restoranus, TOP ingredientus ir mitybą, Justė laidoje pasidalino ir labiausiai nemėgstamu produktu – tuo, kurio tiesiog negali pakęsti! Negana to, pastaruoju metu šiuo produktu užpildytas visas J. Arlauskaitės-Jazzu namų šaldytuvas…
„Mano gyvenimas yra labai juokingas – tikras paradoksas. Aš dievinu jūros gėrybes, bet baisiai nemėgstu ikrų, nes nuo jų mane labai pykina. Juoduosius ikrus dar galiu valgyti, bet tie raudoni, kur sprogsta ir išbėga sūrus riebalas, yra tiesiog baisu. Juokingiausia, kad mano vyras visai neseniai pradėjo ikrų verslą, nes juos labai dievina. Todėl dabar mano šaldytuve yra tiek ikrų, kiek jų nebūna net prekybos centruose... Tai man tai labai padeda, nes atsidarius šaldytuvą, apetitas tiesiog dingsta“, – juokėsi J. Arlauskaitė-Jazzu.
O kol Ilona ir laidos viešnia ruošė gardžią lašišą bei dalinosi virtuvės paslaptimis, grilio guru Robertas Svetlauskas žiūrovams parodys, kaip paruošti balzamiko glazūra gardintus jautienos ir daržovių suktinius.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.
Rašyti komentarą