Vaida Poderytė atskleidė netikėtą faktą: ji niekada nėra ragavusi lietuvių itin pamėgto delikateso
Šį šeštadienio rytą laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis pristatys tikrais įvykiais paremtą filmą ir siūlys paragauti Kanados kulinarijos įkvėpto patiekalo.
Jau rytoj TV3 žiūrovai turės progą pasinerti į kriminalinį pasaulį su filmu „Banditas“ (angl. Bandit). Šis trileris, paremtas tikra istorija, pasakoja apie vieną gudriausių visų laikų Kanados bankų plėšikų, kuris įgavo „The Flying Bandit“ (liet. „Skraidantis banditas“) pravardę.
Pabėgęs iš JAV kalėjimo, pagrindinis veikėjas – Gilbertas Galvanas jaunesnysis (akt. Joshas Duhamelis) – pasivadinęs Robertu Whitemanu, pradeda naują gyvenimą Kanadoje. Jo veikla – bankų, o vėliau ir juvelyrikos parduotuvių plėšimai visoje Kanadoje.
Greitai Robertas tampa legenda. Kiekvienas jo apiplėšimas ne tik nepriekaištingai suplanuotas, bet ir be galo greitas. Dirbdamas su savo partneriu Tommy (akt. Melas Gibsonas), jis apšvarina daugiau nei 59 bankus ir juvelyrines parduotuves, naudodamas neįtikėtinas tapatybių keitimo ir apsimetinėjimo strategijas.
Įtraukiantis siužetas, įtempta veiksmo seka ir retro stilius, atspindintis aštuntojo dešimtmečio atmosferą, neleis atsitraukti nuo ekranų jau nuo pirmos filmo minutės.
Prie tokio filmo negali pritrūkti ir skanaus maisto! Būtent todėl šeštadienio ryto laidos vedėjai Vaida ir Laurynas žiūrovams pasiūlys puikią vakarienės idėją. Kadangi filmo veiksmas vyksta Kanadoje – šalyje, kur susipina įvairios kultūros, kraštovaizdžiai, kalbos ir skirtingos virtuvės – jie nuspręs paruošti kanadietišką, Kvebeko stiliaus žirnių sriubą.
„Kanados skoniai išties dera su lietuvių pomėgiais. Norime pristatyti patiekalą, kuris, mūsų manymu, bus labai artimas lietuviams – tai Kvebeko stiliaus žirnių sriuba, kurią patieksime kartu su česnakine duonele.
Šiandien tikrai turiu kuo pasidžiaugti – naujas sezonas, naujas epizodas, ir mano kolegė Vaida vėl galės mėgautis riebiais mėsiškais patiekalais“, – juoksis Laurynas.
O mėsos šiame patiekale tikrai netrūks. Vienas pagrindinių sriubos ingredientų – visų lietuvių taip mėgstama kiaulienos karka. Visgi, laidoje paaiškės, kad Vaida niekada nėra ragavusi šio lietuvių delikateso!
„Laurynai, turiu prisipažinti, niekada gyvenime nesu ragavusi kiaulienos karkos. Nuo vaikystės man tai atrodė kaip pats baisiausias dalykas tiek vizualiai, tiek skoniu. Negaliu patikėti, bet šiandien pagaliau išdrįsiu jos paragauti“, – juoksis laidos vedėja.
Na, o kol virs gardi kanadietiška sriuba, laidos vedėjai nekantraudami pristatys šio šeštadienio TV3 gero kino vakaro filmą „Banditas“.
„Šiame filme mane labiausiai sužavėjo faktas, jog tai yra tikra istorija. Tokie filmai suteikia itin paveikų autentiškumo jausmą. Filmo siužetas pasakoja apie vyrą, kuris pabėga iš kalėjimo Mičigane ir nusprendžia pasprukti į Kanadą. Filme rodomo istorinis kontekstas – labai įdomus.
Tuo metu Amerikai vadovavo prezidentas Reiganas, o Amerikos ir Kanados santykiai buvo puikūs. Tiesa, tais laikais įvairių sričių apsauga toli gražu nebuvo taip gerai išvystyta kaip dabar – tiek aviacijos saugumo taisyklės, tiek bankų apsaugos politika buvo itin lengvai apeinamos. Todėl pagrindiniam veikėjui nusikaltimai sekėsi itin lengvai“, – mintimis dalinsis Vaida.
Vaidai antrins ir Laurynas, kuris atskleis įdomių faktų apie šios kino juostos aktorius. Pasirodo, šiame filme galima išvysti ir patį Gilbertą Galvaną jaunesnįjį – tikrąjį herojų, kurio nuotykiai tapo šio filmo įkvėpimu.
„Jis labai džiaugėsi, kad jo nuotykių kupinas gyvenimas pagaliau buvo ekranizuotas. O kad ekranizacija būtų tikrai sėkminga, buvo pasirinkti tikri savo srities profesionalai – Joshas Duhamelis ir Melas Gibsonas. Pastarasis yra australas, gimęs Amerikoje, vėliau grįžęs į Australiją, baigęs aktorystės studijas ir tapęs ne tik puikiu aktoriumi, bet ir režisieriumi bei prodiuseriu“, – ne visiems žinomais faktais dalinsis laidos vedėjas.
Laidos vedėjai ne tik pasidalins savo įžvalgomis apie filmą ir aktorių pasirodymus, bet ir atskleis įdomių faktų apie Kanados virtuvę.
Apie tai daugiau papasakos Vaida, kuri apie šios šalies virtuvės ypatumus sužinojo iš savo sesers vyro kanadiečio.
„Nežinau, ar esi girdėjęs, bet žinai, koks valgis yra laikomas labiausiai atpažįstamu Kanados patiekalu? Ar teko girdėti apie bulvytes „Poutine“?
Atrodo, kad tai tiesiog paprastos keptos bulvytės, tačiau jos patiekiamos su varškės sūrio gabalėliai ir labai specifiniu rudu padažu. Skamba gal ir keistai, bet kanadiečiai tvirtina, kad tai tikrai labai skanu“, – pasakos Vaida Poderytė-Bernatavičė.
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Rašyti komentarą