Apklausa: beveik kas antras pėsčiasis rizikuoja savo gyvybe

Apklausa: beveik kas antras pėsčiasis rizikuoja savo gyvybe

96 proc. lietuvių sutinka, kad šviesą atspindinčios priemonės tamsiu paros metu yra reikalingos. Tačiau daugiau nei keturi iš dešimties (42 proc.) Lietuvos pėsčiųjų eismo dalyvių rizikuoja savo gyvybe tamsiu paros metu ir vaikšto be atšvaito. Tai parodė didžiausios Lietuvoje rinkos tyrimų ir verslo konsultacijų bendrovės TNS LT gruodžio mėnesį atlikta apklausa. 

„Nors nemaža dalis gyventojų vis dar neturi įpročio segėti atšvaitus, beveik visi apklaustieji pasisako už tai, kad juos dėvėti verta. Tyrimo metu pastebėta, kad didmiesčių gyventojai dažniau pasisako už atšvaitų nešiojimą nei miestelių ir kaimiškų vietovių gyventojai, tačiau patys atšvaitus nešioja rečiau nei pastarieji. Skirtumai išryškėjo ir tarp lyčių: reguliariai nešiojančios atšvaitus teigė 63 proc. moterų, palyginti su 46 proc. vyrų", - sakė TNS LT projektų vadovė Rūta Matulaitienė. 

4 proc. mūsų šalies gyventojų netiki šviesą atspindinčių priemonių svarba pėsčiojo saugumui. Vis dėlto pusė šių gyventojų (2 proc.) tamsiu paros metu atšvaitą prisisega.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder