Avaringa sankryža sulauks naujovės

Avaringa sankryža sulauks naujovės

Prieš keletą metų naujos važiavimo tvarkos sulaukusi Vingio ir Smiltelės gatvių sankryža vėl ruošiasi permainoms - čia darkart ruošiamasi keisti šviesoforų veiklos režimą.

Seniau ši sankryža Klaipėdoje garsėjo kaip viena avaringiausių. Prieš kelerius metus šviesoforus joje pakeitus naujais, geriau matomais, eismo saugumo situacija pagerėjo. Tačiau ir ja policija nėra patenkinta iki galo, tad čia dar kartą rengiamasi tobulinti važiavimo tvarką.

Prašomiems pakeitimams jau pritarė miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija. Naujovės esmė tokia: šiuo metu Smiltelės gatvėje atvažiavusiems nuo Laukininkų gatvės ir sukantiems į kairę (į Vingio gatvę) vairuotojams įrengtas šviesoforas su papildoma sekcija, o policija mano, jog būtų logiška šią papildomą sekciją perkelti į šviesoforą Vingio gatvėje - posūkiui į kairę (į Smiltelės gatvę) atvažiavusiesiems nuo Jūrininkų prospekto, kadangi šia kryptimi leidžiama sukti dviem eismo juostomis.

"Taip bus užtikrintas didesnis eismo saugumas. Dabar vairuotojai, sukantys kairėn iš Smiltelės gatvės į Vingio, ne visada tos papildomos sekcijos užsidegant ir laukia. Gal tiesiog nemato, kad ji yra? Be to, sukti į kairę čia galima tik viena eismo juosta, tad papildomas žalias signalas labiau reikalingesnis tiems, kurie suka kairėn iš Vingio gatvės į Smiltelės dviem juostomis", - argumentuoja Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro komisaras inspektorius Gintaras Kučinskas.

Įgyvendinus šį pasiūlymą Vingio ir Smiltelės gatvių sankryžos šviesoforai veiks kitokiu režimu. Tiems, kurie Vingio gatve (nuo Jūrininkų prospekto pusės) važiuos tiesiai arba suks kairėn, žalias signalas degs 35 sekundes, po tiek pat - tiems, kurie Vingio gatve važiuos tiesiai arba suks kairėn važiuodami nuo "Vingio" prekybos centro pusės.

Trečiasis režimas, 40 sekundžių trukmės, bus skirtas važiuojantiesiems abiem kryptimis Smiltelės gatve arba iš jos sukantiesiems kairėn.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder