Dėl pūgos ištraukta rekordiškai daug užklimpusių automobilių

Dėl pūgos ištraukta rekordiškai daug užklimpusių automobilių

Dėl pūgos ištraukta rekordiškai daug užklimpusių automobilių

Draudimo bendrovės visą parą sulaukia pranešimų apie vairuotojų dėl pūgos patirtas žalas. Itin daug sulaukiama iškvietimų dėl pagalbos kelyje.

Draudimo bendrovės "ERGO Lietuva" Žalų administravimo skyriaus vadovas Nerijus Giedraitis pasakoja, jog pranešimų apie eismo įvykius sulaukiama iš visos Lietuvos.

"Eismo sąlygos sudėtingos, pranešimų apie įvykius sulaukiame visą parą. Nuo vakar vakaro sulaukėme rekordiškai daug kasko draudimo klientų skambučių dėl pagalbos kelyje – šiemet per tokį trumpą laiką specialiajam transportui dar neteko traukti tiek daug užklimpusių ir į griovius nuo kelio nuslydusių automobilių", – teigia N. Giedraitis.

Draudimo ekspertas atkreipia dėmesį, jog įprastą dieną, automobilio transportavimo klientams dažniausiai prireikia po eismo įvykio, kai automobiliu nebėra galimybės tęsti kelionės. Tokių įvykių per parą registruojama be daugiau kaip dešimt. Tuo tarpu per paskutinę parą, pagalba kelyje buvo išsiųsta keliasdešimt kartų.

Vidutinis patiriamos žalos dydis sudaro apie 2,5 tūkst. litų. Miestuose registruojamos dažniausiai smulkios avarijos. Dėl sudėtingų vairavimo sąlygų stabdymo kelias dabar ženkliai prailgėjęs. Dažniausiai pasitaikanti avarijos priežastis mieste – atsitrenkimas į priešais važiuojantį automobilį, taip pat vairuotojai nesuvaldę automobilio atsitrenkia į šalikelėse stovinčius automobilius, šviestuvų stulpus, kelio ženklus. Tuo tarpu užmiesčiuose, kur leistinas važiavimo greitis yra ženkliai didesnis, vairuotojai nuvažiuoja nuo kelio, apsiverčia, avarijos pasekmės skaudesnės.

N. Giedraitis pataria įvertinus kelio dangos kokybę, laikytis didesnio atstumo iki kito automobilio nei įprastai, taip pat rekomenduojama vengti staigių manevrų, savo kelionei susiplanuoti ir skirti daugiau laiko nei įprastai, kad nereikėtų skubėti. Draudimo ekspertas atkreipia dėmesį, jog itin sudėtinga išvažiuoti iš nevalytų automobilių stovėjimo aikštelių, tad vairuotojai turėtų manevruoti itin atsargiai, neskubėdami ir gerai įvertinę atstumą iki kitų automobilių. Taip pat reikėtų kruopščiai nusivalyti sniegą nuo langų, kad jis neblokuotų matomumo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder