Detroito autosalonas atsidarė, bet ne visiems

Detroito autosalonas atsidarė, bet ne visiems

Pirmadienį JAV, Detroite, pradėjo veikti vienas iš didžiųjų pasaulinių autosalonų. Tiesa, pirmosiomis dienomis jo durys bus atvertos tik žurnalistams, pramonės atstovams. Visi norintieji į jį galės patekti nuo sekmadienio.

Automobilių paroda veiks iki sausio 23-iosios. Jos metu bus pristatyta daugiau nei 13 pasaulinių naujienų, kurios nepaisant pasaulinio autosalono statuso, yra daugiausiai orientuotos į JAV rinką.

Iš viso parodoje eksponuojama daugiau nei 700 automobilių, kuriuos pristatys 50 gamintojų. Eksponatai žmonių lauks atskiruose ir grupiniuose stenduose, o kai kurie kabės ore, kaip, pavyzdžiui, naujasis "Ford C-MAX" nupjautu stogu - kad lankytojai galėtų geriau apžiūrėti mašinos vidų.

Kaip ir pastaraisiais metais centrinę parodos vietą užims automobiliai su "žaliosiomis" technologijomis.

Lankytojų tikimasi sulaukti daug - jau dabar išankstinis bilietų į renginį užsakymas viršijo praėjusių metų rodiklius, kai sulaukta 715 tūkst. žmonių. Prognozuojama, jog šiemet parodą apžiūrės 800 tūkst. lankytojų, o finansinis efektas bus 400 mln. dolerių (pernai - 325 mln. dolerių).

Renginio organizatoriams optimizmo įkvepia augantys naujų automobilių pardavimo skaičiai. Pernai JAV rinkoje prekyba naujomis mašinos padidėjo 11 proc. - iki 11,6 mln. automobilių.

Automobilių gamintojai irgi ima žiūrėti į parodas žiūrėti palankiau nei per finansinės krizės piką. Pavyzdžiui, į Detroito autosaloną po 3 metų pertraukos grįžo "Porsche". Tiesa, keista, kad nesulaukta "Nissan" kompanijos, kuri prieš pat Kalėdas pradėjo prekybą naujuoju elektromobiliu "Leaf".

Autosalone pirmąją dieną paskelbti Šiaurės Amerikos metų lengvasis automobilis bei metų visureigis. Pirmąjį titulą laimėjo "Chevrolet Volt", aplenkęs "Hyundai Sonata" ir "Nissan Leaf". "Volt" jau buvo pripažintas 2011-ųjų žaliuoju automobiliu. Jį metų automobiliu buvo išrinkęs ir žurnalas "Motor Trend Magazine".

O visureigų kategorijoje triumfavo "Ford Explorer", už nugaros palikęs "Jeep Grand Cherokee" ir "Dodge Durango".

Pernai 49 autombilines temas kuruojantys žurnalistai veteranai iš JAV ir Kanados metų automobiliu paskelbė "Ford Fusion Hybrid", o visureigiu - "Ford Transit Connect".

Detroito paroda, oficialiai vadinama Tarptautiniu Šiaurės Amerikos automobilių šou, pirmą kartą buvo surengta 1907 metais, o šiuolaikinį veidą įgavo 1957-iaisiais, kai greta didžiojo amerikietiškojo trejeto - "Chrysler", "Ford' ir GM - Detroite pradėjo prisistatyti ir užsienio gamintojai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder