Europoje taisyklių pažeidinėjimas atsieis brangiau

Europoje taisyklių pažeidinėjimas atsieis brangiau

Kai kurios Europos Sąjungos narės imasi griežtesnės kovos su neblaiviais vairuotojais. Mūšyje už eismo saugumą bus pradėti naudoti ir kiti ginklai.

Priminsime, kad važinėti neblaiviems prie vairo nuo šių metų pradžios jau kainuoja daugiau nei prieš tai Danijoje. Nuo sausio 1-osios vairuotojas, kurio kraujyje aptikta 0,5 promilės alkoholio ir daugiau, turės sumokėti vieno mėnesio atlyginimo dydžio baudą. Tai - dukart daugiau nei iki šiol.

Italijoje bauda už 1,5 prom. ir didesnį girtumą nuo šių metų yra transporto priemonės konfiskavimas ir pardavimas aukcione. O Ispanijoje ir Švedijoje prie piniginės baudos gali būti pridedamas ir įkalinimas.

Kovojama ne tik su alkoholiu prie vairo, bet ir mėgėjais paspausti greičio pedalą. Nyderlanduose vairuotojui, maksimalų leistiną greitį viršijusiam 20 km/h, nuo šiol teks sumokėti 155 eurus, 50 km/h - 510 eurų. Prancūzijoje papildomas pusšimtis kilometrų kainuos 1 500 eurų, Austrijoje - 2 180 eurų.

Kinta ir kiti reikalavimai vairuotojams. Pavyzdžiui, Prancūzijos Elzaso regione nuo 2013 metų sausio 19-osios visi vairuotojai bei vairavimo mokyklų kursantai privalės kas metus tikrintis regėjimą. Pažymą apie regos būklę nemokamai bus galima gauti bet kuriame iš 54 programoje akredituotų optikos salonų.

Tokį sprendimą regiono valdžia priėmė po Prancūzijos oftalmologų atlikto tyrimo. Paaiškėjo, jog kas penktas vairuotojas šalyje (arba beveik 8 mln. žmonių) turi regėjimo problemų, tačiau nesikreipia pas specialistus. Remiantis statistika, 20 proc. šalyje įvykstančių avarijų kaltininkai - silpną regėjimą turintys žmonės.

Be to, nuo šių metų liepos 1-osios visi vairuotojai (ir atvažiavę iš kitų šalių) Prancūzijoje privalės vežiotis alkotesterį. Numatytas tam tikras pereinamasis periodas, tad baudos už tokio prietaiso neturėjimą bus skiriamos nuo lapkričio. Jos sieks 11 eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder