Ežaičių kaimas gaus asfalto

Ežaičių kaimas gaus asfalto

Netrukus Klaipėdos rajone esančio Ežaičių kaimo gyventojai sulauks revoliucinių permainų - žvyrkelyje nuo jų namų iki Maciuičių bus pradėta kloti asfalto danga. Būtent dėl jos pernai rajono savivaldybėje buvo kilę dideli ginčai, į kuriuos buvo įsivėlęs ir politikas Egidijus Skarbalius.

Darbus rangovas - bendrovė "Žemkasa" - planuoja pradėti rugsėjį. Tiesa, jų pabaiga numatoma ne taip greitai - tik 2016-ųjų gegužę, tačiau neatmetama, kad projektas pabaigtas įgyvendinti gali būti ir anksčiau.

"Viskas priklausys nuo finansavimo. Jei jis bus pakankamas, baigti asfaltuoti kelią galėsime ir anksčiau", - "Vakarų ekspresui" paaiškino statybos darbų vadovas Vitas Ramanauskas iš "Žemkasos".

Viso projekto vertė - 2 mln. 154 tūkst. Lt. Už šiuos pinigus planuojama atlikti 2,2 km kelio rekonstravimo darbus. Bus įrengta 6 metrų pločio važiuojamosios dalies asfaltbetonio danga, 1 metro pločio kelkraščiai iš žvyro mišinio.

Taip pat numatoma dalį telekomunikacinio kabelio perkelti iš kelio važiuojamosios dalies, apsaugai ketinama kabelius apgaubti. Numatytas atlikti prietilčio remontas, kelio dangos išilginio drenažo įrengimas, kelio ženklų įrengimas ir dangos ženklinimo darbai.

Darbai finansuojami Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių priežiūros ir plėtros programos fondo lėšomis.

Pasak V. Ramanausko, Ežaičių gyventojai patirs nepatogumų, tačiau šie esą nebus labai dideli.

"Kartkartėmis bus apsunkintas pravažiavimas - teks kiek palaukti, praleisti kelininkų mechanizmus, tačiau patekimas žmonėms į savo namus apribotas nebus", - teigė darbų vadovas.

Priminsime, kad pernai rudenį dėl šio žvyrkelio asfaltavimo kilo kivirčų tarp Ežaičių bendruomenės ir Klaipėdos rajono tarybos nario Egidijaus Skarbaliaus.

Tąkart ežaitiškiai tikėjosi, kad kelias prie jų gyvenvietės bus sutvarkytas artimiausiu metu, tačiau rajono politikai pirmenybę suteikė sąraše kur kas toliau buvusiai Zeigių gatvei Kunkių kaime ir privažiuojamajam keliui prie Dargužių kaimo.

Gyventojai įžvelgė palankumą ten gyvenančiam E. Skarbaliui. Jie reikalavo, kad politikas nusišalintų nuo balsavimo, tačiau jis to sakė nesiruošiąs daryti - esą kalbama ne apie gatvės, kurioje jis gyvena, asfaltavimą, o apie vietinės reikšmės kelią, kuris eina pro kelis kaimus.

"Tarybos narys negali taip atvirai rodyti savo interesų", - tada pareiškė ežaitiškiai ir dėl to kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Pastaroji šių metų sausį tyrimą nutraukė pareiškusi, jog nenustatė, kad savivaldybės sprendimas būtų susijęs būtent su ta gatve, kurioje gyvena E. Skarbalius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder