Gamtą niokojančius vairuotojus bausti bus paprasčiau

Gamtą niokojančius vairuotojus bausti bus paprasčiau

Neleistinoje vietoje gamtoje statantieji automobilius bus baudžiami tokia pačia tvarka kaip ir Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjai. Tokiam bausmių griežtinimui trečiadienį buvo linkęs pritarti Ministrų Kabinetas, palaiminęs tai numatančias Administracinių teisės pažeidimų kodekso) ir Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas.

"Bausmių dydis iš esmės pasilieka toks pat - nuo 50 iki 500 litų (...), bet keičiasi tvarka, kuri įgalins tokius pažeidėjus realiai nubausti. Vyriausybė šiandien pritarė mūsų siūlymui, kad tokie aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidėjai būtų baudžiami lygiai tokia pačia tvarka, kaip ir KET pažeidėjai, kai jie neleistinoje vietoje sustoja, po ženklu ir panašiai", - aiškino aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Tikimasi, kad naujoji tvarka palengvins darbą ir aplinkosaugos inspektoriams, nes baudai paskirti nereikės sulaukti pažeidėjo.

"Užtenka pagal tą pačią tvarką užfiksuoti, nufotografuoti ir panašiai ir išsiųsti baudas. Lygiai taip pat, kad savininkai, jeigu jų automobiliais naudojasi kas nors kitas, privalės pateikti informaciją taip pat kaip KET, kas tuo metu naudojosi jo automobiliu, arba mokėti baudas pats", - kalbėjo ministras.

Naujoji tvarka turėtų gerokai sumažinti miško pakločių, pievų, pakrančių niokojimą.

2010 m. tokių pažeidėjų buvo nubausta per 400.

Kiek lėšų numatoma surinkti, neprognozuojama. Kol kas baudų dydžių keisti nenumatoma.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder