"General Motors" akcijų vertė išaugo kilstelėjus pelno prognozes

"General Motors" akcijų vertė išaugo kilstelėjus pelno prognozes

JAV automobilių gamybos milžinės "General Motors" (GM) akcijų vertė kiek pakilo, kai bendrovė padidino savo pelno prognozes. Be to, ji ruošiasi grąžinti akcininkams dalį investuotų lėšų. Apie tai praneša BBC.

Didžiausia automobilių gamintoja JAV laikomos GM akcijų vertė prekybos sesijos metu kilstelėjo 0,6 proc. Toks šuolis susidarė įmonei pakėlus 2016-ųjų pelno, tenkančio kiekvienai akcijai, prognozes 0,25 JAV dolerio. Nurodoma, kad dabar kiekvieno vieneto pelningumas gali siekti 5,25-5,75 JAV dolerio.

Taip pat GM planuoja didinti savo vertybinių popierių atpirkimo iš investuotojų programos apimtis 80-čia proc., t.y. iki 9 mlrd. JAV dolerių. Programą pratęsti ketinama iki 2017 metų pabaigos. Iš viso iki šio termino ketinama akcininkams grąžinti 16 mlrd. JAV dolerių.

"Rimtai pasistūmėjome į priekį vykdydami savo strateginį planą - jo rezultatai matomi iš pagerėjusių mūsų pajamų", - sakė viena iš aukšto rango "General Motors" pareigūnių ir buvusi bendrovės generalinė direktorė Meri Bara (Mary Barra).

Konkurentės "Ford" akcijų vertė krito daugiau kaip 3,5 proc., nes ji nurodė, kad maksimalus jos vertybinių popierių pelningumo augimas gali pasiekti tik 9,5 proc. ribą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder