"General Motors" fondas išmokės 594,5 mln. dolerių kompensacijų

"General Motors" fondas išmokės 594,5 mln. dolerių kompensacijų

Jungtinių Valstijų automobilių gamybos koncerno "General Motors" (GM) nepriklausomas fondas dėl naudojamų techniškai netvarkingų automobilių užvedimo sistemos dalių pasiruošęs išmokėti 594,5 mln. JAV dolerių kompensacijų. Jis patvirtino 399 žūčių ar sužeidimų eismo įvykio metu atvejus, ketvirtadienį praneša "Reuters".

GM išlaidos dėl užvedimo sistemos dalių defektų šiuo metu iš viso siekia 2 mlrd. JAV dolerių, nes dar 900 mln. JAV dolerių įmonė rugsėjį sumokėjo JAV teisingumo departamentui.

Anot GM fondo kompensacijų eksperto Keno Fainbergo (Ken Feinberg), 91 proc. įmonės siūlomų nukentėjusiems ar jų artimiesiems kompensacijų buvo priimtos. Tarp jų nurodomi visi 124 atvejai, kuomet eismo įvykio metu žuvo žmonių, taip pat 16 iš 18-os sunkių sužeidimų atvejų.

Detroite įsikūrusi automobilių gamintoja fondą įsteigė dar 2014 metų birželį, spaudžiama politikų ir teisininkų dėl maždaug dešimtmetį slėptos informacijos apie užvedimo sistemos dalių defektus senesnės gamybos automobiliuose.

Įmonė 2014-aisiais pradėjo atšaukti automobilius, kuriuose aptiktas degimo spynelės defektas gali sukelti staigų savaiminį rakto judėjimą, savo ruožtu, galintį užgesinti variklį ir sukelti staigų transporto priemonės sustojimą. Be to, dėl šios priežasties kilus eismo įvykiui gali neišsiskleisti oro pagalvės. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder