"General Motors" sumokės 900 mln. JAV dolerių baudą Teisingumo departamentui

"General Motors" sumokės 900 mln. JAV dolerių baudą Teisingumo departamentui

Jungtinių Valstijų automobilių gamintoja "General Motors Co" (GM) susitarė su regiono Teisingumo departamentu. Jo pareigūnai pateikė gamintojai kaltinimus dėl neteisėtos veiklos, t. y. slepiamos informacijos apie užvedimo sistemos defektus, dėl kurių žuvo daugiau kaip 100 asmenų. Apie tai praneša naujienų agentūra "Reuters".

Su situacija susipažinusių šaltinių duomenimis, "General Motors" sutiko pasirašyti vadinamąjį teisinės atsakomybės atidėjimo susitarimą. Pagal šį dokumentą, valdžia pateikia įmonei oficialius kaltinimus nuslėpus nuo vartotojų informaciją apie gedimą ir teikus klaidinamus duomenis JAV tyrėjams. Bylos svarstymas bus atidėtas, siekiant suteikti "General Motors" galimybių įvykdyti visas susitarimo sąlygas, tarp jų sumokėti 900 mln. JAV dolerių baudą.

Tyrimas dėl "General Motors" gaminamose transporto priemonėse aptikto defekto buvo pradėtas 2014 metų kovą.

Dar šių metų gegužės pabaigoje laikraštis "The New York Times" pranešė, kad JAV valdžia atskleidė "General Motors" nusikalstamus veiksmus, susijusius su duomenų apie defektus užvedimo sistemoje slėpimu. Tada leidinyje buvo teigiama, kad bendrovei gresia rekordinio dydžio bauda, galinti gerokai viršyti 1,2 mlrd. JAV dolerių. Tokią kompensaciją Teisingumo departamentui praėjusiais metais sumokėjo Japonijos gamintoja "Toyota Motor" dėl savaiminį automobilių pagreitėjimą kėlusių defektų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder