"General Motors" tikisi rimtai suaktyvinti savo pardavimus Pietų Korėjoje

"General Motors" tikisi rimtai suaktyvinti savo pardavimus Pietų Korėjoje

JAV automobilių gamintoja "General Motors Co" pirmadienį pranešė ketinanti padidinti savo pardavimų Pietų Korėjoje apimtis 20-čia proc. ir pasiekti daugiau kaip 10 proc. sudarančią rinkos dalį. Tokiais planais norima atgaivinti aktyvumą vienoje svarbiausių įmonės gamybos bazių Azijos regione. Apie tai praneša "Reuters".

GM padalinys Pietų Korėjoje patiria sunkumų dviejose savo gamyklose: gamintoja šiemet nustojo pardavinėti "Chevrolet" markės automobilius Europoje, o dauguma šių buvo surenkami ir eksportuojami iš Pietų Korėjos.

Šalis kelis metus iš eilės GM buvo tapusi mažai išlaidų reikalaujančiu eksporto tašku - čia buvo gaminamas beveik penktadalis visos įmonės pasaulinės produkcijos. Tiesa, pasak GM vadovų, darbo sąnaudos per pastaruosius penkerius metus išaugo beveik dvigubai ir neigiamai paveikė įmonės konkurencines galimybes.

Padalinio pardavimai vietos rinkoje ir eksporto apimtys per pastaruosius dvejus metus sumenko 30-čia proc. 2015-aisiais rodiklis siekė vos 1,4 mln. transporto priemonių.

Šiemet padalinys nori pristatyti septynis naujus modelius ir vietos rinkoje parduodamų automobilių skaičių pakelti iki 191 tūkst. "GM Korea" rinkos dalis pernai sudarė 8,6 proc. Paskutinį kartą didesnę kaip 10 proc. rinkos dalį bendrovė buvo pasiekusi 2007-aisiais.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder