Į kelią - su šventintais automobiliais

Į kelią - su šventintais automobiliais

Paskutinį rugsėjo sekmadienį minima vairuotojų ir keliautojų diena. Ta proga rugsėjo 25 d. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje buvo meldžiamasi už vairuotojus ir keliautojus, o jo šventoriuje šventinami automobiliai, motociklai ir kitos transporto priemonės.

Penktus metus bažnyčios puoselėjama tradicija šiemet susilaukė itin didelio klaipėdiečių dėmesio. Po vaikų ir jaunimo šv. Mišių Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Vilius Viktoravičius pašventino 83 automobilius, motociklą, keletą dviračių, vaikai šventino savo pasirtukus, riedlentes, senoliai Dievo apsaugos prašė ramentams, lazdoms, neįgaliojo vežimėliui. Akcijos metu buvo pašventinti ir keturi kelių policijos patrulių automobiliai bei vienas motociklas.

„Mums dažnai tenka skubėti kelyje ir pareigūnai taip pat patiria įvairių eismo įvykių. Dažnai dėl to, kad kiti eismo dalyviai, garsiai klausydami muzikos neišgirsta mūsų garso signalo. Dievo apsauga mums taip pat reikalinga kaip ir visiems kitiems žmonėms“, - po šv. Mišių kalbėjo laikinas Klaipėdos kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Policijos pareigūnai ne tik pašventino savo automobilius, bet ir prisidėjo prie akcijos, visiems šventinantiems automobilius dalindami atšvaitus.

Klaipėdietė Vaida apsidžiaugė sužinojusi, kad bus šventinami automobiliai, nes vos prieš keletą savaičių įsigijo naują transporto priemonė. Sykiu ir jos sūnelis Jonas pašventino savo balansinį dviratuką, tikėdamasis, kad juo važiuodamas nepatirs traumų. „Aš pirmą kartą šventinu automobilį. Nežinau, ar tikrai padės išvengti nemalonių įvykių kelyje, bet, manau, kad nepamaišys“, - sakė Vaida.

Kita miestietė Kristina įsitikinusi, kad Dievas tikrai suteikia saugumą kelyje. „Aš jau šventinu savo automobilį antrą kartą. Pirmą kartą pati prašiau kunigo po to, kai automobiliui stovint be priežasties iškrito veidrodėlis ir nutrenkiau stirną. Po tokių nutikimų, nusprendžiau automobilį pašventinti ir visada su savimi vežiojuos šv. Agotos duonos, o visi šeimos nariai turi kelionių globėjo šv. Kristoforo paveikslėlius. Tikiu, kad tai mus saugo“, - kalbėjo Kristina.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder