Išperkamoji automobilių nuoma Lietuvoje bando atsigauti

Išperkamoji automobilių nuoma Lietuvoje bando atsigauti

Per devynis šių metų mėnesius Lietuvoje parduoti 5,8 tūkst. naujų lengvųjų automobilių. Iš jų 32 proc. įsigyta išperkamosios nuomos būdu. Ir nors apie lengvųjų automobilių išperkamosios nuomos rinkos atsigavimą kalbėti dar anksti, tačiau, specialistų teigimu, jau pastebimi pirmieji jos stabilizacijos ženklai.

Naujausiais "DataCenter" duomenimis, bendrai per devynis šių metų mėnesius Lietuvoje parduota 13 proc. mažiau lengvųjų automobilių nei per atitinkamą laikotarpį pernai. Išperkamosios nuomos būdu pernai parduota trečdalis, t. y. 33 proc. (2206), visų šalies rinkoje parduotų naujų automobilių.

Pasak bendrovės "Swedbank autoparko valdymas" direktoriaus Vytauto Daukšos, vertinant pastarųjų metų rinkos duomenis, pastebima tendencija, kad apie trečdalį visų perkamų automobilių įsigyjama išperkamosios nuomos būdu.

"Kol kas tai vis dar yra daug mažiau nei, tarkime, 2007-2008 metais. Tačiau jei laikysis šiuo metu matomos tendencijos, tikėtina, kad jau po kelių metų išperkamosios nuomos dalis įsigyjant naujus automobilius Lietuvoje vėl sieks 50-60 procentų", - sako V. Daukša.

Pasak jo, pagrindinės naujų automobilių pirkėjos yra verslo įmonės, kurios, pamažu gerėjant ekonominei situacijai, vis dažniau renkasi automobilių nuomą ar išperkamąją nuomą. Privatūs asmenys automobilius linkę įsigyti už grynus pinigus ir renkasi naudotas transporto priemones.

"Manome, kad 2011 metais turėtų išlikti panaši tendencija, o sumažėjus naudotų automobilių pasiūlai ir augant jų kainoms, įmonės ar kiti verslo subjektai vis dažniau priims sprendimus atnaujinti automobilių parką naujais automobiliais", - sako V. Daukša.

Jis taip pat pabrėžia, kad sunkmetis pakoregavo ir klientų pasirinkimus - šiuo metu dažniau yra įsigyjami mažos, kompaktinės arba vidutinės klasės automobiliai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder