"Jaguar Land Rover" sukurs 1,3 tūkst. naujų darbo vietų

"Jaguar Land Rover" sukurs 1,3 tūkst. naujų darbo vietų

Prabangių automobilių gamintoja "Jaguar Land Rover" (JLR) planuoja sukurti 1,3 tūkst. naujų darbo vietų Solihalo mieste, Vidurio Anglijoje. Apie tai informuoja BBC. Bendrovė ketina sukurti pirmąjį "Jaguar" SUV kategorijos modelį. 

Didžiosios Britanijos verslo sekretorius Vinsas Keiblas (Vince Cable) pasveikino tokį JLR, priklausančios Indijos automobilių gamintojai "Tata Motors Ltd.", sprendimą, kuris rodo, kad Britanijos automobilių pramonė "puikios būklės". 

"Didžiosios Britanijos automobilių pramonė klesti, joje nuolat didinamos investicijos, padedančios išsaugoti vietos darbo vietas", - sakė jis. 

Naujasis modelis "Jaguar F-PACE" pirmą kartą buvo pademonstruotas per Frankfurto automobilių mugę 2013 metais, o prekyboje turėtų pasirodyti 2016-aisiais. 

"Jaguar Land Rover" jau investavo 1,5 mlrd. svarų į Solihalo gamyklą ir taip padidino jos gamybos apimtis. Pasak JLR, gamyklos personalas per pastaruosius trejus metus išaugo vos ne dvigubai, iki 9450 darbuotojų. 

Iš viso JLR Didžiojoje Britanijoje yra pasamdžiusi 30 500 žmonių. 

Pernai JLR pardavė 462 678 automobilius - 9 proc. daugiau nei prieš metus, įmonės pardavimai auga jau penktus metus iš eilės. 

Labiausiai JRL pardavimai išaugo Kinijoje - 28 proc., Britanijoje JLR modelių pardavimai padidėjo 7 proc.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder