Japonijos gamintojai didina atšaukiamų automobilių skaičių

Japonijos gamintojai didina atšaukiamų automobilių skaičių

Japonijos automobilių gamybos milžinės "Toyota", "Nissan" ir "Mitsubishi" padidino atšaukiamų tiekėjos "Takata" gamintoms oro pagalvių sistemoms pakeisti automobilių skaičių. Anksčiau šių įmonių gamintos transporto priemonės iš rinkos buvo atšauktos tik Šiaurės Amerikoje, o ne likusiose pasaulio dalyse. Apie tai praneša BBC.

Gamintojos nurodo iš viso visame pasaulyje atšaukiančios 3,2 mln. automobilių; iš rinkų trumpam dings 30 modelių transporto priemonės.

Dar praėjusią savaitę "Toyota" Jungtinėse Valstijose atšaukė 1,37 mln. transporto priemonių - tokio žingsnio buvo imtasi po to, kai "Takata" sutiko su JAV pareigūnų nurodymu pripažinti, kad defektų esama ir ne tik anksčiau skelbtų modelių oro pagalvių sistemose.

Dėl techninių gedimų eismo įvykių metu besiskleidžiančioms oro pagalvėms sprogus ar lūžusioms jų dalims pataikius į keleivius ir vairuotojus, nuo 2008 metų 12-ai gamintojų visame pasaulyje teko atšaukti iš rinkų daugiau kaip 53 mln. savo transporto priemonių. Užregistruoti ir aštuoni žūties dėl šios priežasties atvejai - visi žuvusieji vairavo "Honda" transporto priemones. 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder