Kabrioletai britams reikalingi ne dėl nuleidžiamų stogų

Kabrioletai britams reikalingi ne dėl nuleidžiamų stogų

Vasara ką tik baigėsi, todėl pats laikas "Autosalone" pakalbėti apie... kabrioletus.

Jei rimtai, viščiukus juk skaičiuoja rudenį, nesvarbu, kada jie išsirito. Štai ir Vokietijos kompanija "Audi" baigiantis vasarai nusprendė pasidomėti, kiek kabrioletų savininkų nepatingi nukelti stogo.

Didžiojoje Britanijoje atliktos kabrioletų savininkų apklausos rezultatai nustebino. Paaiškėjo, jog dauguma britų tokio tipo automobiliais važinėja pakeltais stogais, nors patys kabrioletai šios šalies rinkoje yra gana populiarūs.

Remiantis tyrimų duomenimis, net 64 proc. britų niekada nepakelia savo kabrioleto stogo arba tai daro ypač retai. Dauguma jų (39 proc.) - moterys.

Beveik pusė (46 proc.) apklaustų tokio tipo automobilio savininkų jo įsigijimo motyvais nurodė neįprastą išvaizdą, o ne norą pralėkti vėjui taršant plaukus.

"Audi" savo ataskaitoje teigia, kad važinėti atvirai tokiais automobiliais labiausiai mėgsta 25-34 metų amžiaus britai.

Didžioji Britanija yra viena didžiausių kabrioletų rinkų visame pasaulyje.

Įdomu, kokie panašios apklausos rezultatai būtų Lietuvoje? Turint omenyje tai, kad automobilis lietuviui dažnai yra priemonė pademonstruoti savo turtus, galima neabejoti, jog mūsų vairuotojai nepatingėtų nuleisti stogo net ir lietui lyjant - juk smagu, kai prie tokio automobilio vairo galima parodyti savo veidą: "Nusigraužkite nagus iš pavydo, aš turiu kabrioletą!"

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder