Keliams reikalingi žemės plotai - neprivatizuojami

Keliams reikalingi žemės plotai - neprivatizuojami

Žemės ūkio ministerija pateikė Vyriausybei svarstyti Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo ir Žemės reformos įstatymo pakeitimų projektus, kuriais siekiama uždrausti perleisti privačion nuosavybėn likusius laisvus valstybinės žemės plotus, reikalingus valstybinės ir vietinės reikšmės kelių plėtrai. 

Įstatymų projektų rengimą inicijavo Susisiekimo ministerija, nurodžiusi, kad valstybinės reikšmės keliuose kasmet intensyvėjant eismui kyla poreikis įrengti juose papildomas eismo juostas, rekonstruoti šiuos kelius, tad esamos kelio juostos pločio dažnai nepakanka. Prireikus rekonstruoti valstybinės reikšmės kelius, tenka vykdyti sudėtingas ir ilgai trunkančias žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras, taip kyla sunkumų išsaugant, rekonstruojant, modernizuojant kelių tinklą ir vykdant jo plėtrą. 

Siūlomo reglamentavimo atveju kelių plėtrai reikalingi valstybinės žemės plotai būtų priskirti prie neprivatizuojamos žemės, uždraudžiant juos parduoti ar atkurti į juos nuosavybės teises.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder