Kelininkų tinginystė gali baigtis avarija

Kelininkų tinginystė gali baigtis avarija

"Vakarų ekspresas" prieš mėnesį rašė, jog Priestočio gatvėje, ties naujuoju prekybos centru "Liepa", numatomi eismo pokyčiai.

"Techninis išvažiavimo keliuko sankryžos su Priestočio gatve projektas buvo kitoks, tačiau dėl neaiškių priežasčių ši sankryža buvo padaryta visai ne tokia nei planuota. B kategorijos gatvėje, kokia yra Priestočio, tokios sankryžos būti negali, todėl dabar taisysime klaidas", - tada dienraščiui sakė Klaipėdos apskrities VPK komisaras inspektorius Gintaras Kučinskas.

Neseniai šioje vietoje buvo pakeistas horizontalusis kelio žymėjimas - ties prekybos centro stovėjimo aikštele "ištiesintos" eismo juostos tiems, kurie važiuoja Priestočio gatve. Jos vėl tapo tiesios, be neaiškumą vairuotojams, ypač pasnigus, kėlusių vingių.

Tačiau šiuos darbus kelininkai atliko atmestinai, tad dviprasmiškumų Priestočio gatvėje nesumažėjo - nors ant asfalto nubrėžtos naujos linijos, nurodančios, kur yra eismo juostos, liko ir senosios, su visomis rodyklėmis, todėl vieni vairuotojai važiuoja pagal seną blogą įprotį, vingiuodami, kiti - tiesiai.

"Reikia pripažinti, kad kelininkai, palikę ir senąjį žymėjimą, išties sukūrė pavojingą situaciją. Tai - tikras darbo brokas", - sakė G. Kučinskas. Jo žiniomis, gatvės žymėjimą šioje vietoje atliko bendrovė "Lemminkainen Lietuva".

Beje, ir šie pokyčiai - ne paskutiniai minėtoje vietoje. "Vakarų ekspreso" žiniomis, "Liepos" prekybos centro valdytojai netrukus pradės iš naujo įgyvendinti įvažiavimo į teritoriją projektą - tokį, koks ir buvo numatytas iš pat pradžių, atitinkantis Kelių techninį reglamentą.

"Ties sankryža Priestočio gatvėje atsiras iškiliosios salelės su ženklais. Vėl bus ir kairysis posūkis su lėtėjimo juosta, kartu atsiras ir vingis, tačiau jis nebus toks "aštrus", - žadėjo G. Kučinskas.

Dar viena naujovė įgyvendinta jau dabar - iš S. Daukanto gatvės nebegalima sukti kairėn į Priestočio gatvę. To daryti neleidžia ištisinė linija sankryžoje. Tiesa, ir čia ne viskas padaryta aiškumo labui - trūksta kelio ženklo, draudžiančio kairinį posūkį, todėl į minėtą ištisinę liniją, kuri iš toliau net nematoma, vairuotojai paprasčiausiai nekreipia dėmesio ir sėkmingai suka kairėn.

"Gal ženklas ir reikalingas - dėl bendro eismo saugumo", - svarstė G. Kučinskas.

Informacija

Per paskutinius dvejus metus rekonstruotoje Priestočio gatvės atkarpoje (1,6 km ilgio) įvyko net 22 avarijos. Pusė jų užfiksuota adresu Priestočio g. 30, t. y. priešais "Liepos" prekybos centrą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder