"McLaren" neigia derybas su "Apple" dėl pardavimo

"McLaren" neigia derybas su "Apple" dėl pardavimo

Tarp JAV bendrovės "Apple" ir Britanijos įmonės "McLaren" nevyksta jokių derybų dėl galimo sportinių automobilių gamintojos perėmimo, praneša BBC, remdamasi automobilių gamintojos spaudos tarnyba.

"Mes galime patvirtinti, kad "McLaren" su "Apple" nėra pradėjusi jokių derybų dėl perėmimo", - tvirtina britų bendrovės spaudos tarnyba.

Kiek anksčiau įtakingas verslo laikraštis "The Financial Tiems", remdamasis neįvardintais šaltiniais, skelbė, kad JAV korporacija "Apple" pradėjusi derybas dėl "McLaren" perėmimo arba strateginių investicijų į bendrovės plėtrą.

Laikraščio duomenimis, taip "Apple" planuoja įžengti į automobilių rinką. Bendrovė dvejus metus kuria autonominį elektra varomą automobilį. Bendradarbiavimas su "McLaren" galėtų paspartinti automobilio gamybą.

Britų bendrovę, laikraščio duomenimis, pastaruoju metu kamuoja nuostoliai. Jos rinkos vertė galėtų siekti 1-1,5 mlrd. svarų (1,3 mlrd.-1,7 mlrd. JAV dolerių).

"McLaren" specializuojasi prabangių automobilių gamyboje, kurių kaina gali siekti apie milijoną dolerių. Pernai ji pagamino 1,6 tūkst. automobilių. 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder