"Metų automobilis 2015": iš 30-ties liko 7

"Metų automobilis 2015": iš 30-ties liko 7

Trečiadienį konkurso "Metų automobilis 2015" vertinimo komisija po visų 30 konkursui pristatytų automobilių nuodugnių bandymų įvardijo septynis, kurie ir toliau lygiomis teisėmis pretenduoja į svarbiausiąją renginio nominaciją.

"Metų automobilis 2015" bus išrinktas kitą šeštadienį, gruodžio 13 dieną, LITEXPO rūmuose vyksiančiame renginio baigiamajame vakare, kurį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Į konkurso "Metų automobilis 2015" finalinį septynetuką pateko šie automobiliai (visi jie nurodyti abėcėlės tvarka irturi absoliučiai vienodas galimybes varžytis dėl nugalėtojo titulo):

2-osios serijos BMW

"Ford Mondeo"

"Mercedes-Benz" C klasė

"Nissan Qashqai"

"Porsche Macan"

"Škoda Fabia"

"Volkswagen Passat".

Septynetuke dominuoja vokiški automobiliai, kurių net 5. Po vieną atstovauja čekų ir japonų gamintojus.

Be išrinkto finalinio septynetuko į jį pretendavo dar 8 konkurse dalyvavę automobiliai. Taigi, į geriausiųjų septynetukąvertinimo komisija šiemet pasiūlė 15 automobilių arba lygiai pusę visų konkurso dalyvių. Tai rodo, jog vertintojams buvo iš tiesų nelengva, nes daugelis automobilių savo kokybe ir patikimumu, kainos konkurencingumu labai ryškiai nenusileidžia vienas kitam.

Po keletą komisijos narių balsų pelnė, tačiau už finalinio septynetuko borto liko 4-osios serijos BMW 4, "Cadillac CTS", "Citroen C4 Cactus", "Kia Soul", "Lexus NX 300h", "Mini Hatch", pirmą kartą lietuviškuose geriausiojo rinkimuose dalyvavęs elektromobilis "Nissan Leaf" ir "Nissan Pulsar".

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder