Minijos gatvėje nebeliks trukdžių

Minijos gatvėje nebeliks trukdžių

Klaipėdos vairuotojai, kasdien kelionėms į darbą ir namo besinaudojantys Minijos gatve, galės lengviau atsikvėpti - pagaliau baigiasi dalinės šios gatvės ir Baltijos prospekto rekonstrukcijos darbai.

Piko valandomis pastovėti ilgesnėse eilėse ties šia sankryža automobilininkai buvo verčiami net tris kartus.

Pernai rudenį mėnesį čia vyko naujajam keleivių ir krovinių terminalui skirtų inžinerinių tinklų prijungimo darbai, šiemet kovą ir balandį kone pusantro mėnesio buvo atnaujinama vakarinė sankryžos dalis, dabar beveik mėnesį, nuo gegužės 21-osios, - rytinė.

"Rangovai jau išasfaltavo vieną sankryžos dalį, šiandien asfaltuojama kita, todėl tikimasi, kad ketvirtadienio rytą transporto judėjimas čia grįš į įprastines vėžes ir vairuotojams jokių kliūčių naudotis visomis eismo juostomis nebeliks", - vakar sakė Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Tiesa, linijų, rodyklių bei pėsčiųjų perėjų ant asfalto dar neatsiras, todėl maksimalus greitis bus ribojamas.

"Horizontalusis ženklinimas bus atliktas maždaug po poros savaičių - reikia laiko, kitaip dažai susigers į šviežią asfaltą ir jų nebus matyti", - aiškino R. Stasiulis, pažymėjęs, kad tie darbai eismui netrukdys, mat bus atliekami naktį.

Iki birželio pabaigos tikimasi suderinti ir šviesoforo veiklos režimą, tad tik tada jis ir pradės funkcionuoti.

Šiaip ar taip, artimiausiu metu daugiau jokių svarbių darbų, dėl kurių galėtų sutrikti normalus eismas, pasak Savivaldybės atstovų, šioje sankryžoje neplanuojama.

Besibaigiančių darbų tikslas buvo Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžą iš trišalės padaryti keturšale. Čia atsiranda vadinamasis Baltijos prospekto tęsinys, šį prospektą jungiantis su Centriniu Klaipėdos terminalu ir Nemuno gatve.

Antruoju etapu yra suplanuota tunelio statyba po Minijos gatve - kad Baltijos prospektu atvažiavusiam transportui į minėtą terminalą nereikėtų važiuoti per dabartinę "šviesoforinę" sankryžą. Tačiau Klaipėdos savivaldybė nori šį etapą atidėti - esą reikia atlikti transporto srautų monitoringą ir tunelio statybų imtis tik tokiu atveju, jei bus poreikis.

Savivaldybės manymu, antrasis etapas galėtų būti pradėtas įgyvendinti po 2020 metų, o dabar esą miestui aktualesnė yra žiedinių Baltijos prospekto sankryžų su Šilutės plentu ir Taikos prospektu rekonstrukcija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder