Nemuno gatvė išgelbėta nuo sunkvežimių

Nemuno gatvė išgelbėta nuo sunkvežimių

Uostamiesčio Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžą rekonstruojantiems statybininkams neleista gruntą iš statybų aikštelės gabenti ir taip jau problematiška Nemuno gatve.

Laikinai leisti sunkiasvorėms transporto priemonėms važiuoti Nemuno gatve uostamiesčio savivaldybės Saugaus eismo komisijos paprašė minėtos sankryžos rekonstrukcijos darbus atliekanti bendrovė "Kauno keliai". Mat tai būtų tiesiausias ir greičiausias kelias į numatytą vietą ties Jūrininkų prospekto ir Minijos gatvės sankryža iš statybvietės išvežti čia susikaupusį gruntą.

"Nenorime papildomu sunkiasvorių transporto priemonių srautu apkrauti kitų miesto gatvių, - sakė bendrovės "Kauno keliai" Klaipėdos padalinio vadovas Nerijus Valaitis.

- Grunto yra apie tris keturis tūkstančius tonų, jam išvežti prireiks nuo trijų iki keturių savaičių. Per dieną būtų apie penkiasdešimt ar šešiasdešimt sunkvežimių reisų pirmyn ir atgal."

Beje, jis pažymėjo, jog kitos statybinės medžiagos į statybų aikštelę ar iš jos Nemuno gatve vežamos nebūtų.

Vis dėlto Saugaus eismo komisija šio bendrovės prašymo nepatenkino. O pagrindinis to argumentas - Nemuno gatvės esama per siauros, tad čia sunkiasvorėms transporto priemonėms gali būti sunku prasilenkti, susidarytų spūstys.

"Kadangi kalbama apie santykinai nedidelius grunto kiekius, jis gali būti išvežtas ir aplinkiniu keliu - Baltijos prospektu ir Šilutės plentu. Tai nesudarytų papildomo iššūkio miesto gatvėms", - sakė uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas.

Komisija taip pat nepritarė ir "Kauno kelių" atstovų papildomiems prašymams gruntą iš statybvietės į Jūrininkų prospektą vežti Minijos gatve ar Taikos prospektu. Mat pastarajame prioritetas teikiamas viešajam transportui, o Minijos gatvė tik rekonstruota, čia įrengtas ne vienas greičio slopinimo kalnelis, o ir jos danga nepritaikyta sunkiasvorėms transporto priemonėms.

Taip pat, Saugaus eismo komisijos narių manymu, net ir laikinai leidus sunkiasvorėms transporto priemonėms važiuoti Minijos gatve, būtų sulaukta vietos gyventojų pasipiktinimo.

NELEIDO. Gruntą iš rekonstruojamos Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžos į numatytą vietą Jūrininkų prospekte statybininkams teks gabenti aplinkiniu keliu - Baltijos prospektu ir Šilutės plentu, o ne Nemuno gatve, kaip norėta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder